eFotbal

Hradec bitvu o Evropu nezvládl. Jsme hodně smutní, v hledišti jsme ale suverénně vyhráli, míní Horejš

Hradec bitvu o Evropu nezvládl. Jsme hodně smutní, v hledišti jsme ale suverénně vyhráli, míní Horejš
Hradec bitvu o Evropu nezvládl. Jsme hodně smutní, v hledišti jsme ale suverénně vyhráli, míní HorejšFlashscore
Povzbuzeni čtyřmi výhrami v řadě šli do zápasu o druhé předkolo Konferenční ligy fotbalisté Hradce Králové. Na půdě Mladé Boleslavi ale Votroci prohráli 1:3 a musí na pohárovou Evropu pro příští sezonu zapomenout. „Jsme smutní, chtěli jsme to dotáhnout," konstatoval do kamer O2 TV hradecký trenér David Horejš. Pochvaloval si atmosféru, v jaké se hrálo. „V hledišti jsme suverénně vyhráli, lidi nám vytvořili domácí prostředí," chválil příznivce.
Reklama
Reklama

Mladá Boleslav zvládla lépe první poločas duelu, kdy Votroci nabrali dvoubrankové manko. Tam také našel Horejš klíčové okmažiky duelu. "Našel bych dva rozhodující momenty. Za stavu 1:0 pro domácí nedal Vašulín tutovou šanci. A pak zápas ovlivnila červená karta. V deseti už si to Boleslav zkušeně pohlídala," hlásil kouč.

I když domácí vedli 2:0, Hradec Králové ale duel nezabalil. "Hotovo nebylo, nechtěli jsme to vzdát. I kvůli těm fantastickým lidem. Cílem bylo dát kontaktní gól. Ale v deseti už jsme měli problém," přiznal Horejš. "Gratuluji Boleslavi, nám nezbývá než jet dál. Co mě těší, tak jsme vyhráli suverénně v hledišti. Lidi nám vytvořili domácí prostředí. Mrzí mě to za ně, že jsme to nedotáhli," doplnil.

Na hradeckou lavičku naskočil až v průběhu sezony, jak tedy své působení hodnotí? "Z toho konce jsme smutní hodně, chtěli jsme to dotáhnout, ale Boleslav byla šťastnější," vyznal se Horejš. "Ale samozřejmě jsem rád. Za všechno klukům poděkuji, za tu cestu, co jsem s nimi prošel a za dobrý fotbal, co jsme hráli. Jen teď musíme přijmout porážku, nedá se nic dělat," dodal Horejš.