eFotbal

Hrajeme o každý bod, v důležitých situacích chrápeme, máme prostě problém, přiznal po další prohře Jílek

Hrajeme o každý bod, v důležitých situacích chrápeme, máme prostě problém, přiznal po další prohře Jílek
Hrajeme o každý bod, v důležitých situacích chrápeme, máme prostě problém, přiznal po další prohře JílekFlashscore
Sigmě to v posledních kolech opravdu nejde. Už pošesté v řadě svěřenci Václava Jílka nevstřelili gól. Proti rozjetému Slovácku doma podlehli 3:0.
Reklama
Reklama

Proti Slovácku to bylo o prvním gólu. „Šlo spíše o bitvu než fotbal. Nemyslím si, že by nás Slovácko v první půli přehrávalo. Bylo to vyrovnané, nikdo nechtěl udělat chybu. My jsme se na můj vkus zbytečně báli v některých situacích, například v rozehrávkách. Chybělo mi i více pohybu. Chtěli jsme hrát bezpečně, někdy jsme si však počínali až zbytečně jednoduše,“ sdělil olomoucký trenér Jílek, jehož slova nabídl web sport.cz.

Sigma má problém. „Máme momentálně problém s postupným útokem. Vychází to z kvality stoperů a s tím jde pak ruku v ruce potřebná nabídka středních záložníků. Třeba teď u Slovácka Havlík, Sadílek, ale i stopeři jsou pod tlakem schopni rozehrát, zklidnit to, což nám nyní chybí, stejně jako odvaha směrem dopředu,“ uvedl příčiny někdejší trenér Sparty.

Rozhodl vedoucí gól v 71. minutě, když si osmnáctiletý záložník Jáchym Šíp nepohlídal střídajícího Reinberka. „Je mladý, budeme ho chránit, ale tady v tom musíme měřit všem stejně. Udělal zásadní, triviální taktickou chybu. Stačilo, kdyby se udržel ve správné pozici. V takové situaci vůbec nerozhoduje věk. Je to jen otázka správného vyhodnocení v danou chvíli. Zápasy jsou o těchto maličkostech. Dáváte ho na hřiště v dobré víře, že tam přinese energii, tah, a on během několika minut udělá rozhodující, fatální kiks. Vyčítá si to asi hodně, ale musí se z toho i poučit, a ještě to ode mě uslyší,“ citoval slova Jílka server sport.cz.

Olomoucký stratég vypěnil i na zkušeného Radima Breita, který se podepsal nad druhým gólem. „Situace čtyři na tři do vápna. Radim zachrápal hrozným způsobem. Nevím, pro mě těžko vysvětlitelné! Hrajeme v této chvíli o každý bod, víme, že nám to teď úplně nejde, takže bych očekával, že právě tyto situace budeme minimálně zvládat lépe, dohrávat je s maximální odpovědností, a to se nestalo,“ rozčiloval se pětačtyřicetiletý trenér.

Video: YouTube

Zdroj: sport.cz, sigmafotbal.cz