eFotbal

Hrozivá bilance Interu. Inzaghiho svěřenci se zapsali do historie klubu

Hrozivá bilance Interu. Inzaghiho svěřenci se zapsali do historie klubu
Hrozivá bilance Interu. Inzaghiho svěřenci se zapsali do historie klubuFlashscore
Inter Milán senzačně nestačil na Monzu a odmítl možnost posunout se na pozice zajišťující Ligu mistrů. Kouč Simone Inzaghi po utkání hovořil především o mizerné koncovce, právě ta má za následek negativní zápis do historie Nerazzurri.
Reklama
Reklama

V Lize mistrů má Inter Milán po výhře 2:0 v Lisabonu nakročeno do semifinále, úspěšně zatím prochází i italským pohárem a semifinále proti turínskému Juventusu má rozehráno solidně (úvodní utkání v Turíně 1:1).

Jenže v Serii A je to v posledních týdnech jeden hrozivý výsledek za druhým. V sobotním duelu 30. kola měl Inter možnost vrátit se na pozice zajišťující Ligu mistrů. Nerazzurri ale nepotrestali zaváhání městského rivala a doma senzačně podlehli Monze.

Inter si v utkání vypracoval pětadvacet střeleckých pokusů, z toho šest mezi tři tyče. Neuspěl ovšem ani jednou. "Každá minuta bez branky nás přiváděla do napětí a stresu. Chtěli jsme vyhrát a negativní výsledek zpomaluje náš postup v lize. Jsme zklamaní a naštvaní," hlesl v pozápasovém rozhovoru pro Gazzetta dello Sport kouč Simone Inzaghi.

"Osmnáct měsíců jsme byli nejproduktivnějším týmem ligy, ale po mistrovství světa máme do ideálu daleko. Vytváříme si šance, ale nedaří se nám. Musíme být před brankou daleko odhodlanější," nabádá své mužstvo Inzaghi.

Inter Milán se sobotním duelem zapsal do historie svého klubu. Vůbec poprvé v historii totiž ve třech po sobě jdoucích domácích duelech nevstřelil jedinou branku. 

Edin Džeko neskóroval v patnácti soutěžních zápasech v řadě, Joaquin Correa čeká na branku od října, Romelu Lukaku neskóroval ze hry v lize od prvního kola proti Lecce a Lautaro Martínez v posledních deseti duelech zapsal jen dvě branky. Problém Interu je tak evidentní.