eFotbal

Hvězdný Ronaldo v slzách. Po porážce ve finále poháru zůstává v Saúdské Arábii bez trofeje

Hvězdný Ronaldo v slzách. Po porážce ve finále poháru zůstává v Saúdské Arábii bez trofeje
Hvězdný Ronaldo v slzách. Po porážce ve finále poháru zůstává v Saúdské Arábii bez trofejeFlashscore
Obrovské zklamání a smutek. Po tváři portugalské hvězdy Cristiana Ronalda se kutálely slzy. Mohla za to porážka jeho týmu an-Nasr ve finále saúdskoarabského poháru. Po penaltovém rozstřelu slavil al-Hilál, který ovládl i ligovou soutěž. Pětinásobný držitel Zlatého míče tak ani v druhé sezoně nezískal s týmem žádnou trofej.
Reklama
Reklama

Zápas byl pořádně divoký, kromě penaltového rozuzlení byly k vidění hned tři červené karty. Al-Hilál vedl po trefě Mitroviče, pak navíc Ronaldův tým přišel o kolumbijského gólmana Davida Ospinu, kvůli hraní rukou mimo pokutové území.

Síly se vyrovnaly chvíli před koncem základní hrací doby, když Ali Buláihí dal soupeři hlavičku a an-Nasr pak srovnal i skóre. Ronaldův tým si pak dokonce zahrál i přesilovku, když byl vyloučen Kalidou Koulibaly.

Napínavý duel musel rozhodnout penaltový rozstřel. Devětatřicetiletý Ronaldo svůj pokus ve druhé sérii proměnil, ale k triumfu to nestačilo. Přitom v šesté sérii měl výhru na dosah, stačilo proměnit penaltu, jenže střelec selhal. V sedmé sérii naopak rozhodl o vítězství al-Hilál a rozplakal Ronalda. Ten s 35 góly stanovil nový střelecký rekord saúdské ligy, jenže týmový titul nezískal.

Ronaldo působí v Saúdské Arábii rok a půl poté, co předčasně skončilo jeho druhé angažmá v Manchesteru United. Smlouvu v Saúdské Arábii má bývalý kanonýr Realu Madrid a Juventusu ještě na rok.