eFotbal

I náhradníci by měli být nebezpeční, mrzelo Kozla. Proč stáhl Španěla Menu a jak se mu líbil Nigerijec Sor?

I náhradníci by měli být nebezpeční, mrzelo Kozla. Proč stáhl Španěla Menu a jak se mu líbil Nigerijec Sor?
I náhradníci by měli být nebezpeční, mrzelo Kozla. Proč stáhl Španěla Menu a jak se mu líbil Nigerijec Sor?Flashscore
Ambiciózní Baník neuspěl v Ďolíčku proti pardubickému nováčkovi a zatímco východočeský soubor se po výhře 3:2 dostal na šestou pozici, ostravský soubor Luboše Kozla se propadl na osmou příčku. Podle hlavního kouče poražených za to mohla skutečnost, že tým z Bazalů velmi špatně bránil střed hřiště a nefungovalo toho více. I proto podle něj byl tříbodový zisk "domácích" zasloužený.
Reklama
Reklama

Baník vygeneroval první střelu na bránu soupeře až po šestasedmdesáti minutách hry, což moc pozitivní není. "Obecně máme problém v ofenzivní fázi, nám navíc vypadli ještě někteří hráči, kteří jsou pro nás důležití. Ale to není omluva, i jejich náhradníci by měli být nebezpeční. Na takovém terénu se musí hra zjednodušit, jenže my jsme vždycky dovolili Pardubicím vrátit se ve velkém počtu hráčů a ze slušně rozjetých akcí jsme se nedostali ani do šestnáctky. Je to náš dlouhodobější problém, který byl opět vidět," mrzelo bývalého stratéga Dukly, jehož názor vyšel na stránkách Deníku Sport.

Chyběl hostům nejlepší střelec Dyjan De Azevedo až tak výrazně, že to bylo znát? "Asi ano. I souhra na pravé straně, která nám fungovala velmi dobře v předešlých zápasech, tím byla oslabená," mrzelo někdejšího kouče české osmnáctky a devatenáctky.

Již o přestávce stáhl ze hry Španěla Pepe Menu, v němž přitom vidí velkou budoucnost. "Nebyl jsem s ním spokojený. V 10: minutě jde do prostoru, kam nechci, aby chodil, a udělá chybu, ze které měli domácí první šanci. Trošku je tím nastartoval a i v dalším průběhu jsme nebyli spokojení s jeho činností a chtěli jsme to oživit. Bohužel jsme neměli kromě Tomáše Zajíce další varianty do útoku," krčil rameny Kozel, jehož stanovisko vyšlo na serveru isport.blesk.cz.

A jak se mu líbil výkon debutujícího nigerijského mladíka Collinse Sora, který přišel do hry v 54. minutě? "Je to mladý nadějný hráč, kterého jsme tam dali, aby naši hru trošku oživil. Přihrál na branku, takže jeho výkon asi můžeme hodnotit kladně," zakončil na stránkách Sportu šéf Tetoura, Stronatiho, Filla a spol.

Teď by nemělo smysl někoho vyřazovat z kádru, je třeba všechny hráče zvednout psychicky, míní Horváth

Zdroj: fcb.cz, isport.blesk.cz