eFotbal

Indicií, proč se Piqué rozloučí s Barcou už za pár měsíců, je pořád víc a víc. Čeká ho stěhování do Madridu?

Indicií, proč se Piqué rozloučí s Barcou už za pár měsíců, je pořád víc a víc. Čeká ho stěhování do Madridu?
Indicií, proč se Piqué rozloučí s Barcou už za pár měsíců, je pořád víc a víc. Čeká ho stěhování do Madridu?Flashscore
Nejprve partnerský rozchod s Shakirou a nyní také konec v Barceloně, se kterou ho pojil ještě delší vztah? Je to možné a nad katalánskou budoucností pětatřicetiletého stopera Gerarda Piquého se údajně stahují mračna.
Reklama
Reklama

To vše i přesto, že bývalý zadák Realu Zaragoza i Manchesteru United s téměř desetiletou minulostí u španělské reprezentace začal před pár měsíci na Camp Nou již patnáctou sezonu v řadě a se slavnou značkou má kontrakt až do června 2024. List The Mirror zmínil možnost, že by mohl Barcu opustit již v zimní přestávce a to hned z několika důvodů...

Jedním z nich má být "totálně rozbitý" vztah s trenérským šéfem Xavim, s nímž se dlouhá léta potkával v jedné kabině jako hráč. Napovídalo by tomu i jeho herní vytížení - v tomto ročníku LaLigy naskočil jen do jednoho jediného zápasu a mnoho toho neodehrál ani v Lize mistrů).

Dalším pak skutečnost, že složitá jednání s vedením o snížení gáže či odložení splatnosti nedopadla a jeho brzký konec by nesporně ulevil rozpočtu. Pokud by totiž Piqué nynější smlouvu dodržel až do posledního dne, barcelonskou pokladnu by ještě vyšel na 53 milionů eur a není proto divu, že by ho management rád viděl již v důchodu, případně na jiné adrese. Tím spíš, že už na trávníku není nějakou dobu nepostradatelný.

Mezi vážnými zájemci o služby velezkušeného borce má být konkurenční Atlético Madrid, jemuž by nemusel dělat problém ani jeho nemalý plat. Pokud by se navíc odebral právě na Wanda Metropolitano za Diego Simeonem, jeho transakce by se mohla propojit s jednáními o opci hostujícího Antoinea Griezmanna.

Pakliže už by si ale chtěl osminásobný vítěz Primera División odfrknout a prostředí změnit razantněji, v úvahu by jistě připadal i Blízký východ, případně Major League Soccer, v níž už v současnosti pár hvězd jeho kalibru působí. Také v těchto případech by jistě ze svého životního standardu nemusel výrazněji ustupovat.

Opustí Griezmann poprvé v kariéře španělskou ligu? Francouzovu situaci pozorně sleduje trápící se Juventus