eFotbal

Inter má nového trenéra, cílem je obhájit titul

Inter má nového trenéra, cílem je obhájit titul
Inter má nového trenéra, cílem je obhájit titulFlashscore
Inter Milán dnes oficiálně oznámil příchod nového hlavního trenéra A-týmu a nestane se jím nikdo jiný, než Simone Inzaghi. Bývalý fotbalista Atalanty nebo Sampdorie působil celou svou trenérskou kariéru v Laziu Řím, kde začal v mládeži a postupně se přes mládež a pozici zaskakujícího trenéra dostal až ke kormidlu A-týmu Lazia.
Reklama
Reklama

Angažmá Simona Inzaghiho v Interu Milán však musí být v jeho rodině poměrně peprným tématem, bratr Simona Filippo Inzaghi je totiž legendou městského rivala Interu AC, kde působil mezi lety 2001 a 2012 a v roce 2007 s ním vyhrál Ligu mistrů. Inzaghi v Interu nahradí trenéra Conteho, který tam působil od roku 2019.

Simone Inzaghi podepsal s Interem Milán smlouvu na dva roky, tedy do léta 2023. Cílem pro příští sezónu je obhájit titul v italské Serii A a dostat se do pozdní fáze Ligy mistrů UEFA. Inter přerušil svým letošním vítězstvím v italské nejvyšší soutěži devítiletou sérii Juventusu Turín, který naopak letos skončil až čtvrtý.

Hlavním trenérem Lazia Řím byl Simone Inzaghi od roku 2016. Jedním z jeho největších úspěchů z dob působení v klubu je výhra itlaského poháru z roku 2019. Za zmínku bezpochyby stojí také Italský superpohár v roce 2018, ve kterém Lazio zvítězilo nad Juventusem poměrem 3:2.