eFotbal

Italové budou favority finále Ligy národů. Vyměnili by to ale rozhodně za jinou štaci

Italové budou favority finále Ligy národů. Vyměnili by to ale rozhodně za jinou štaci
Italové budou favority finále Ligy národů. Vyměnili by to ale rozhodně za jinou štaciFlashscore
Podruhé v posledních dvou ročnících se dokázala Squadra Azzura probojovat do finálové fáze Ligy národů, když v Budapešti zničili výhrou 0:2 maďarský sen. Sami Italové nicméně snili o úplně něčem jiném než po Final Four.
Reklama
Reklama

Vzpamatování z neúspěšné kvalifikace na letošní mistrovství světa v Kataru, proběhlo úspěšně, italský národní tým po kolapsu v semifinále baráže proti Makedonii (0:1) se dokázali vrátit na vítěznou notu a výhrou v Budapešti proti Maďarsku si podruhé v řadě zajistit postup do Final Four Ligy národů. Hráčům Squadry azzurry nicméně stále zjevně leží v žaludku neúspěch v baráži a skutečnost, že budou chybět  v Kataru.

“Neúčast na Světovém poháru je pro nás stále problémem. Potřebovali jsme tyto zápasy zvládnout, abychom znovu získali sebevědomí. Neúčast na mistrovství světa nás stále trápí, ale musíme znovu začít a bojovat za celou Itálii," citovala brankáře hostů  Gianluigi Donnarummu agentura AFP. Jeho šéf Roberto Mancini se už nicméně orientoval jen na právě odehraný zápas. "Odehráli jsme výborných 70 minut, závěrečných dvacet minut se mi z naší strany příliš nelíbilo. Ale jsme rádi, že jsme se podruhé v Lize národů dostali do Final Four," komentoval vítězné utkání s Maďarskem trenér Itálie Roberto Mancini agentuře AFP. Sedmapadesátiletý trenér působí na lavičce úřadujících mistrů Evropy od května 2018.

Listopadový Mundial se tak italského národního týmu narozdíl od Final Four Ligy národů netýká. Výsledky v letošním ročníku nicméně opět potvrdily, že v případě Italů šlo o jednorázové zaváhání a přes neúspěch týmu z Apeninského poloostrova i jeho absenci v Kataru tým Roberta Manciniho stále patří ke špičce.