eFotbal

Já a Sparta? Mám to v hlavě, jen nevím kdy, teď mají na Letné pozici jedničky obsazenou, přemítal Vaclík

Já a Sparta? Mám to v hlavě, jen nevím kdy, teď mají na Letné pozici jedničky obsazenou, přemítal Vaclík
Já a Sparta? Mám to v hlavě, jen nevím kdy, teď mají na Letné pozici jedničky obsazenou, přemítal VaclíkFlashscore
Jednička české reprezentace Tomáš Vaclík v řeckém Olympiakosu Pireus neprožívá zrovna úspěšné období. Tradičnímu řeckému celku patří až šesté místo a v sezoně už vyměnil dva trenéry. Vaclík přirovnává Olympiakos k pražské Spartě, zároveň věří, že národní tým dokáže uhájit elitní skupinu Ligy národů.
Reklama
Reklama

Olympiakos v sezoně vyměnil už podruhé trenéra. „Vyměnil se trenér, přišel mladý španělský trenér. Věkově jsme si byli asi nejblíž, co jsem kdy měl trenéra. Výkony se zlepšily, ale zažíváme něco podobného jako Sparta. Na tým padla obrovská deka a nejsme schopni se z toho dostat. Vyhráli jsme dva ze 13 zápasů, ta bilance je šílená. Dvě trenérské změny v úvodu sezony jsem ještě nezažil. Jsem sám zvědavý, kdo nás tam bude čekat po reprezentační pauze,“ uvedl na tiskové konferenci reprezentace Tomáš Vaclík o svém klubu.

Někdejší brankář Žižkova, Sparty či Basileje přišel do Řecka vloni v létě, když mu skončila smlouva v Seville. Olympiakos před sezonou přivedl dva bývalé hráče Realu Madrid Marcela a Jamese Rodrígueze. „Nemyslím, že je to odraz paniky v klubu. Odráží to spíš velikost klubu. Spousta lidí v Česku má tendenci tento klub podceňovat. Co jsem je stihl poznat, jsou to skvělí kluci do party, komunikativní. Věřím, že nám pomůže na hřišti, aby výsledky byly takové, jaké si klub zaslouží,“ pokračoval.

Třiatřicetiletý reprezentant věří, že se týmu podaří uhájit elitní skupina Ligy národů i pro příští ročník. „Záchrana je hodně důležitá. Sami cítíme, že zápasy, které jsme odehráli v červnu, týmu hrozně pomohly. Zase nás to může posunout výš. Je velká výzva v elitní skupině zůstat. Rozjeli jsme ji dobře, stačilo, kdyby Portugalci vyhráli ve Švýcarsku, a bylo skoro hotovo. Teď se může rozhodovat v St. Gallenu v závěrečném duelu,“ poznamenal brankář.

Vaclík je po odchodu Petra Čecha jasnou jedničkou mezi třemi tyčemi v reprezentaci. Nyní má velkou konkurenci v podobě Jindřicha Staňka z Plzně. Zároveň nevyloučil jednou návrat do Sparty. „Myšlenka v hlavě je. Nevím tedy, jestli příští léto. Matěj Kovář teď na Spartě podepsal na dva roky, nebo jeden plus jeden. Pozici jedničky na Letné budou mít obsazenou," dodal Vaclík.