eFotbal

Jablonci pomohl k dalšímu vítězství v přípravě i nováček Král. Bude to pro nás velká posila, věří asistent Kohoutek

Jablonci pomohl k dalšímu vítězství v přípravě i nováček Král. Bude to pro nás velká posila, věří asistent Kohoutek
Jablonci pomohl k dalšímu vítězství v přípravě i nováček Král. Bude to pro nás velká posila, věří asistent KohoutekFlashscore
Jablonec čekají na jaře důležité boje o záchranu, do nichž půjde ale posílený o několik nových hráčů a také s několika úspěšnými přípravnými zápasy. V tom posledním dokázali svěřenci trenéra Davida Horejše porazit maďarský celek Puskas Akadémie 1:0. Nechyběla u toho ani nejnovější posila Severočechů Jan Král.
Reklama
Reklama

"Puskas můžeme brát jako přední tým maďarské ligy, takže to můžeme brát jako cenné vítězství. Vážíme si způsobu hry, hlavně v prvním poločase, až do té branky, kdy jsme dominovali. A proti takovému soupeři se samozřejmě počítá i nula vzadu," chválil svůj tým asistent trenéra Jiří Kohout v rozhovoru pro klubovou televizi.

K čistému kontu pomohl Jablonci, který je v ligové tabulce po podzimní části třetí od konce, i stoper Jan Král. Třiadvacetiletý fotbalista, který na sever Čech přišel z belgického Eupenu, odehrál celé utkání po boku Jakuba Martince. A právě výkon Krále, který v minulosti hrál také třeba za Hradec Králové, se trenérskému štábu zamlouval.

"Přišel z Belgie a bude to pro nás myslím velká posila a společně s ostatními hráč mužstvo posune. Je na něm zajímavé, že je levonohý. Ve dvojici s Marťasem vypadali v tom zápase hodně dobře," popisoval Kohout.

O jediný gól utkání se postaral zkraje druhé půle Pavel Šulc, který se tak za Jablonec trefil potřetí od loňského příchodu. Mladého záložníka úspěšná příprava před startem náročného jara, těší.

"Čekému týmu to pomůže, zvlášť tohle vítězství, když jsme většinu zápasu dominovali na balonu," říkal spokojený Šulc.