eFotbal

Jablonec nám ukázal, v čem máme nedostatky. Proti Olomouci to musíme zlepšit, soudí Frťala

Jablonec nám ukázal, v čem máme nedostatky. Proti Olomouci to musíme zlepšit, soudí Frťala
Jablonec nám ukázal, v čem máme nedostatky. Proti Olomouci to musíme zlepšit, soudí FrťalaFlashscore
Pátou Olomouc v neděli čeká zápas v Teplicích, kterým patří desátá pozice. Sigma poslední vzájemné ligové utkání vyhrála 2:1, ale předtím "Skláře" neporazila sedmkrát v řadě. Klub z Hané venku v lize 3x po sobě neprohrál, v ročníku tam však získal jen 11 z celkových 28 bodů.
Reklama
Reklama

Olomouc by mohla na Stínadlech spoléhat na svého elitního střelce Juliše, který se může pochlubit již 8 vstřelenými brankami. Kouč Jílek ale již v posledním kole kritizoval podmínky, které nyní na tuzemských hřištích s ohledem na počasí panují.

„Teplice mají dobře poskládaný tým. Řekl bych, že je trochu překvapení, že v tabulce jsou tam, kde jsou. Podle toho, jak hrají, by Tepličtí mohli pomýšlet i výš. Podzimní část se chýlí ke konci a my chceme veškerou sílu a motivaci poslat do posledních dvou zápasů. Chceme se určitě dostat přes 30 bodů a vytvořit si dobrou pozici do jara. Na to se snažíme nastavit hlavy hráčů a udělat pro úspěch maximum,“ prohlásil před zápasem asistent trenéra Olomouce Milan Kerbr.

KUCHTOVO TRÁPENÍ? NAHRÁVAČ Z NĚJ NEBUDE, MAKÁ VÍC DOZADU, TVRDÍ PĚTINÁSOBNÝ MISTR SE SPARTOU

Teplice ve středeční dohrávce podlehly v Jablonci 2:3 a po třech ligových zápasech nebodovaly. Doma se Sklářům daří, což dokládá jediná ztráta z posledních čtyř zápasů, na druhou stranu tam zvítězili v jediném z posledních sedmi zápasů.

„Úvod zápasu v Jablonci byl z naší strany katastrofální, pak jsem se ale zvedli a sahali minimálně po bodu. Dostali jsme spoustu žlutých karet a hodně hráčů je v ohrožení. Celkově jsme byli málo nebezpeční, špatně jsme se pohybovali. To musíme do domácího zápasu s Olomoucí zlepšit,“ zaznělo na předzápasové tiskové konferenci z úst kouče Teplic Zdenka Frťaly.

Předpokládané sestavy:

Teplice: Grigar - Cykalo, Chaloupek, Mičevič - Radosta, Havelka, Knapík, Urbanec - Trubač - Gning, Jásir.

Olomouc: Digaňa - Vraštil, Beneš, Novák - Chvátal, Breite, Ventúra, Zmrzlý - Dele, Zorvan - Juliš.

Foto: SK Sigma Olomouc