eFotbal

Jablonecký novic Konda: Vybral jsem si znovu práci s trenérem Horejšem, protože věřím, že mě dokáže opět posunout výš

Jablonecký novic Konda: Vybral jsem si znovu práci s trenérem Horejšem, protože věřím, že mě dokáže opět posunout výš
Jablonecký novic Konda: Vybral jsem si znovu práci s trenérem Horejšem, protože věřím, že mě dokáže opět posunout výšFlashscore
Jablonec se v úvodu nového pracovního týdne pochlubil novou posilou. Stal se jí čerstvě třiadvacetiletý ghanský stoper Ishaku Konda, který ve FORTUNA:LIZE naposledy působil v Dynamu České Budějovice, kde se potkal se současným trenérem zelenobílých barev Davidem Horejšem.
Reklama
Reklama

Tehdy toho na Střeleckém ostrově až tak moc neodehrál (jen čtyři ligové starty a 251 minut), nicméně v nejbližší době by to pod stejným trenérským odborníkem mohl napravit. Smlouva na Střelnici byla podepsána na dvě sezony do 30. června 2024.

"Jsem moc šťastný, že jsem se mohl připojit ke klubu, jako je Jablonec. Je to úžasný klub a nádherné město. Nemůžu se dočkat na zápasy v zelenobílém dresu," uvedl těsně po podpisovém aktu sám zadák, jehož slova nabídly stránky fkjablonec.cz.

Bývalý hráč estonského Paide už s Jabloncem pár dní trénoval, přestup se oznámil ve chvíli, kdy se definitivně vyřídilo vízum. "Mé první dny v novém klubu byly příjemné, měl jsem hezké přivítání. Znám trenéry a jsem opravdu šťastný, že s nimi mohu znovu pracovat," doplnil defenzivní specialista s dvacítkou na zádech.

Je jisté, že pokud by Jablonec nevedl právě Horejš, Konda by se v něm asi neobjevil. "Trenér David Horejš pro mě byl více než otec od prvních dní, co jsme spolu pracovali. Jsme dobře propojeni a občas spolu komunikujeme německy. Opravdu mi hodně pomohl se zlepšit a vybral jsem si znovu práci s ním, protože věřím, že mě dokáže opět posunout výš. Chtěl bych jemu a realizačnímu týmu poděkovat za důvěru," uzavřela čerstvá akvizice severočeského celku.

Teoreticky by mohl v novém působišti debutovat již v úterním 3. kole MOL Cupu proti druholigovému Vyškovu. Pokud k tomu ještě nedojde, další šance přijde v neděli v dalším domácím klání proti Viktorii Plzeň.

Druholigová Příbram vstoupila do stejných vod jako Sparta, Liberec, Sigma či Teplice