eFotbal

Jaké hráče se vyplatí sledovat na probíhajícím Mistrovství Evropy do 19 let?

Jaké hráče se vyplatí sledovat na probíhajícím Mistrovství Evropy do 19 let?
Jaké hráče se vyplatí sledovat na probíhajícím Mistrovství Evropy do 19 let?Flashscore
Turnaj stojící lehce v pozadí za finišujícím Mistrovství Evropy do 21 let má za sebou úvodní dvě kola. Pozornost na sebe upoutali zejména dominující Portugalci a Španělé. Nicméně, i v ostatních mládežnických výběrech najdeme zajímavé tváře. Pojďme se na několik z nich ve spolupráci s portály Khelnow a Football Transfers podívat.
Reklama
Reklama

Evropský šampionát do 19 let se na rozdíl do turnaje do 21 let, či dospělého EURA koná každý rok. Finální červencovou část hraje sedm nejlepších výběrů dvoufázové kvalifikace a pořadatelská země.

Letos turnaj pořádá Malta, pro kterou se jedná především o cennou zkušenost. Domácí výběr najdeme po dvou odehraných zápasech podle očekávání na dně skupiny A. Při své premiérové účasti na turnaji se domácímu celku prozatím nepodařilo vstřelit branku.

Společnost ve skupině A dělají Maltě výběry Portugalska, Itálie a Polska. Zejména mladí Portugalci do turnaje vtrhli ve velkém stylu. Výhrami 2:0 nad Polskem a 5:1 nad Itálií na sebe upozornilo hned několik hráčů. My v našem výběru uvedeme Huga Felixe a Rodriga Ribeiru. Felix má zatím na turnaji 2+2. Ačkoliv v úvodních prognózách nebyl uváděn mezi největší hvězdy turnaje, mladý křídelník Benficy na sebe rozhodně upozornil. Za A tým portugalského mistra prozatím nemá žádný start, avšak poctivě sbíral body v juniorské Lize mistrů a portugalské soutěži do 23 let.

Naopak Ribeiro byl od začátku vnímán jako hráč, na kterého se bude upírat hodně očí. Pohyblivý útočník Sportingu v úvodu turnaje rozhodně nezklamal. Povedl se mu zejména zápas s Itálií, ve kterém zapsal gól a asistenci. Ribeiro na rozdíl od Felixe loni sesbíral cenné minuty v dospělém fotbale za B tým lisabonského klubu.

Ve skupině A stojí za zmínku taktéž polský brankář Oliwier Zych chytající za výběr Aston Villy do 21 let, či italský středopolař Cheir Ndour působící (jakožto spoluhráč Huga Felixe) v Benfice Lisabon. Ndour je považován za jednu z dvou největších hvězd turnaje. Okolo hráče mají údajně kroužit značky jako PSG, Manchester United nebo Juventus. Není divu, když v druhé portugalské lize (za B výběr Benficy) má v 18 letech odkopané dvě celé sezony.

Ve skupině B nalezneme Španěle, Nory, Řeky a Islanďany. Podobně jako Portugalsko kontroluje skupinu A, jejich pyrenejští sousedé dohlíží na průběh skupiny B. Ve španělském kádru nalezneme jak nejlepšího střelce turnaje, tak druhou ze zmiňovaných dvou největších hvězd turnaje, kterou je krajní bek Ivan Fresneda. Versatilní Španěl dokáže zastat hned několik typologií krajního obránce. Fresneda je cenným zbožím Valladolidu, za který letos v LaLize zapsal 22 zápasů.

Nejlepším střelcem turnaje je španělský útočník Victor Barbera. Hráč, který bude v příští sezoně oblékat dres belgických Brugg (kam toto léto přestoupil po vydařené sezoně v La Masii), vstřelil dvě branky Řekům a jednu Islandu.

Dalšími hráči ze skupiny B, které řadíme do našeho výběru jsou norský obránce Nikolai Hopland a islandský křídelník Eggert Gudmundsson. Hopland skauty okouzlil zejména v přestřelce proti Řekům, kde zaznamenal dvě asistence.