eFotbal

Jarmolenko se navezl do Tymoščuka: Byl jsi můj vzor, teď jsi nikdo

Jarmolenko se navezl do Tymoščuka: Byl jsi můj vzor, teď jsi nikdo
Jarmolenko se navezl do Tymoščuka: Byl jsi můj vzor, teď jsi nikdoFlashscore
Zůstat pracovat v Zenitu Petrohrad pro ruského agresora se ukrajinskému internacionálovi Anatoliji Tymoščukovi moc nevyplácí. Poté co jej “z historie vymazal” Ukrajinský fotbalový svaz, odvrací se od něj i bývalí spoluhráči.
Reklama
Reklama

"Ptal jsem se ho, jak v noci spí. Odpověděl: Nespím," popsala Andrej Jarmolenko pro twitterový účet zabývající se ukrajinským fotbalem svou konverzaci s někdejším reprezentačním kolegou. S tím, že následně mu Tymoščuk zatelefonoval. "Řekl jsem mu, že byl pro mě vzorem, a teď je nikdo," řekl hráč West Hamu. "Pak mi vynadal a já udělal totéž. To je vše," dodal Jarmolenko.

Bývalá hvězda ukrajinského fotbalu, která prošla mimo jiné i Bayernem Mnichov v posledních dvou měsících čelí silné kritice svých krajanů, kteří mu nemohou odpustit, že po zahájení ruské invaze na Ukrajinu nerezignoval - jako řada dalších Ukrajinců zaměstnaných u jejich východního souseda - na svou pozici a tváří se, jako by Rusové na Ukrajině vůbec nebyli. Ze stejného důvodu byl Tymoščuk též tvrdě potrestán Ukrajinskou fotbalovou asociací, když tato vymazala ze svých záznamů a historických tabulek všechny jeho reprezentační rekordy i úspěchy v reprezentačním dresu.

Andrej Jarmolenko se na druhé straně v posledních týdnech stal jedním z ofenzivních tahounů West Hamu, když jeho góly v zápasech se Sevillou a Aston Villou pomáhají klubu Tomáše Součka a Vladimíra Coufala jak v cestě v Evropské lize (kde jsou Kladiváři již v semifinále), tak ve snaze o umístění zaručující kvalifikaci do evropských pohárů v Premier League. Zároveň ale pozorně sleduje vývoj v domovské zemi, kde Rusové v posledních dnech spustili další kolo ofenzívy na Donbase.

zdroj: Pravda.sk