eFotbal

Je mi to moc líto, ale Jablonec už se musí psychicky připravovat na baráž, míní zelenobílý fanoušek Fukal

Je mi to moc líto, ale Jablonec už se musí psychicky připravovat na baráž, míní zelenobílý fanoušek Fukal
Je mi to moc líto, ale Jablonec už se musí psychicky připravovat na baráž, míní zelenobílý fanoušek FukalFlashscore
S marodkou zápolící Jablonec už nevyhrál pět soutěžních duelů v řadě a ve Fortuna:lize mu po pětadvaceti kolech náleží třináctá pozice s dvoubodovým náskokem na čtrnácté Teplice a tříbodovým polštářem na patnácté Pardubice.
Reklama
Reklama

Nad bronzovým týmem z uplynulé sezony 2021/2022 se tak vznáší hrozba baráže o udržení. Tím spíš, že se v posledních pěti kolech utkají svěřenci trenéra Petra Rady s Plzní, Slavií i Baníkem, což budu duely, ve kterých určitě nebudou favoritem.

Milan Fukal, jenž hrál na Střelnici ve dvou různých časových etapách (1996 - 1999, respektive 2006 - 2008), je pořád z dotyčného postavení hodně rozladěn, protože má zelenobílé barvy v srdci...

"Dva body od baráže, to je děsivá situace. Za tři poslední zápasy jen dva body, šťastný proti Hradci, kdy vyrovnání přišlo v konci utkání po chybě brankáře protivníka, doma proti Spartě však ztracená výhra, v závěru naopak vyrovnávali hosté. Porážka v Českých Budějovicích zasloužená, není se nač vymlouvat. Pro Jablonec nemůže být útěchou, že nevyhrávají ani týmy okolo," uvedl ve svém komentáři pro aktualne.cz exreprezentant s devatenácti mezinárodními starty.

Loňský účastník evropských pohárů podle něj potřebuje nabrat tři body a remízy jsou málo. "Mluvil jsem s klukama, dobře si to uvědomují, ale musí někdy zabrat naplno. Aspoň dvakrát, jinak baráž bezprostředně hrozí. Přitom los mnoho možností nenabízí. Plzeň, Slavia, Ostrava, zlatý každý bod. Nesmí se prohrát s Pardubicemi venku a hlavně je nutné doma porazit Zlín. To je těžké. Staří připomenout, jak se zdůrazňovala nutnost doma zdolat Hradec, a byli rádi za bod. Je mi to moc líto, ale Jablonec se musí na baráž už psychicky připravovat," podotkl na aktualne.cz někdejší důrazný stoper, jenž strávil šest sezon v sousední bundeslize.

Slavia v Linci a s ČB, Sparta v MB, Plzeň v Jablonci, Arsenal - Liverpool, Real - Barca, čtvrtfinále FA Cupu!

Zdroj: aktualne.cz