eFotbal

Jednadvacátý hrací den: Anglie je ve finále, rozhodla sporná penalta v prodloužení

Jednadvacátý hrací den: Anglie je ve finále, rozhodla sporná penalta v prodloužení
Jednadvacátý hrací den: Anglie je ve finále, rozhodla sporná penalta v prodlouženíFlashscore
Druhý semifinálový duel mez Anglií a Dánskem pokračoval ve středu večer ve Wembley.  Dánové sice zaskočili favorizovanou Anglii první brankou, ale té se brzy povedlo srovnat a ve druhém poločase se již snažila urvat postup do finále na svou stranu. O postupujícím tak rozhodla sporně nařízená penalta ve prospěch Anglie. Z té, respektive z dorážky po ní, dal anglický kapitán Harry Kane již svůj čtvrtý gól na šampionát.
Reklama
Reklama

I když je Anglie velkým favoritem a některé anglické tiskoviny dnes již téměř jistě počítaly s postupem Anglie do finále, tak se jako první v semifinálovém duelu ozvali Dánové poté, co ve třicáté minutě Mikkel Damsgaard nádherně prostřelil z přímého kopu vše, co mu stálo v cestě. O devet minut později však rozveselil diváky ve Wembley vlastním gólem Simon Kjaer, který se ve skluzu snažil míč odvrátit před Sterlingem. Po úvodních pětačtyřiceti minutách je tak stav utkání nerozhodný 1:1.

I ve druhé půli je zatím utkání velmi vyrovnané a Anglii se nedaří strhnout vedení na svou stranu. I když s postupem času Anglie více přidávala na obrátkách a Dánové postupně fyzicky opadali a utkání tak dospělo do prodloužení, v jehož první části měla domácí Anglie sice míč jasně více na svých kopačkách, ale ne a ne překonat Schmeichela v bráně. To se změnilo až v samém závěru první patnáctiminutovky, kdy Sterling v pokutovém území značně přihrál souboj s Jensenem, po kterém rozhodčí nekompromisně nařídil penaltu. Shodou okolností se v té chvíli nedaleko hry naházel na hřišti i druhý balón. I tak ale Anglie pokutový kop zahrávala a postavil se k němu snajpr Tottenhamu Harry Kane, který sice Schmeichela z penalty neppřekonal, ale z následné dorážky už ano. Jelikož se ve druhé části prodloužení sice Dánové snažili, ale na Anglii prostě už neměli, tak Anglie celkem zaslouženě vzhledem k vývoji utkání, slaví postup do finále.

2. semifinále EURO 2020:

Londýn: Anglie - Dánsko 1:1 (1:1)

Branky: 39. Kjaer (Saka) (vla.), 104. Kane – 30. DamsgaardŽK: 49. Maguire (ENG) – 72. Wass (DEN)Neproměněná penalta: 104. Kane (ENG), brankář Schmeichel zneškodnilRozhodčí: Makkelie – Steegstra, de Vries (NED)

Anglie: Pickford – Walker, Stones, Maguire, Shaw – Phillips, Rice (95. J. Henderson) – Saka (69. Grealish, 106. Trippier), Mount (95. Foden), Sterling – Kane (C).Náhradníci: Ramsdale, Johnstone – Rashford, Grealish, J. Henderson, Coady, Mings, Trippier, Bellingham, Foden, Sancho, R. James.

Dánsko: Schmeichel – Christensen (79. J. Andersen), Kjaer (C), Vestergaard (105. Wind) – Stryger Larsen (67. Wass), P.-E. Höjbjerg, Delaney (88. M. Jensen), Maehle – Braithwaite, Dolberg (67. Nörgaard), Damsgaard (67. Y. Poulsen).Náhradníci: Rönnow, Lössl – J. Andersen, Skov, Skov Olsen, Wass, Nörgaard, M. Jörgensen, Y. Poulsen, Cornelius, Wind, M. Jensen.