eFotbal

Jednička madridského velkoklubu by se konečně mohla dočkat přesunu na Ostrovy

Jednička madridského velkoklubu by se konečně mohla dočkat přesunu na Ostrovy
Jednička madridského velkoklubu by se konečně mohla dočkat přesunu na OstrovyFlashscore
Jan Oblak byl v průběhu několika posledních let spojován s mnohými velkokluby. Již devátou sezónu je věrný Atlétiku Madrid, tato skutečnost by se ale v příštím roce měla změnit.
Reklama
Reklama

V létě roku 2014 si Atlétiko Madrid pořídilo Jana Oblaka za pouhých 16 milionů eur. Ihned s ním podepsalo dlouhodobý kontrakt a do smlouvy uvedlo i výkupní klauzuli - 100 milionů eur.

Oblak se mezitím vypracoval v jednoho z nejlepších světových brankářů a nikdo se nemohl divit tomu, že si Atlétiko chtělo svou hvězdu pojistit. Jenže to už slovinský brankář začal uvažovat o své budoucnosti. 

O rodáka ze středověkého městečka Škofja Loka se začaly zajímat velkokluby v čele s Juventusem, Paris St. Germain, Arsenalem či Liverpoolem. Všechny týmy ale v průběhu let našly jiné gólmanské jedničky.

Oblak tak nadále zůstal věrný Atlétiku a vedení klubu s ním třikrát kontrakt prodloužilo. Poslední prodloužení ale již neobsahuje výkupní klauzuli a tak je Oblak k dispozici za daleko nižší sumu, hovoří se o třiceti milionech, samozřejmě v eurech.

Zájemci jsou navíc jiní. O nových jedničkách uvažují Erik ten Hag (David de Gea bude bez smlouvy po této sezóně) a taktéž Antonio Conte, jehož jednička Hugo Lloris odejde v létě roku 2024.

Brzy třicetiletý brankář se změně angažmá nebrání a právě Premier League jej láká nejvíce. Favoritem na případný podpis Slovince jsou Kohouti, jelikož Erik ten Hag k Rudým ďáblům hledá gólmana, který preferuje hru nohama. A to Oblak v tak značné míře nesplňuje.