eFotbal

Jihočeský Prášek udělal obrovský pokrok ve výběru místa a možná trochu senzačně kraluje střelcům v ČFL

Jihočeský Prášek udělal obrovský pokrok ve výběru místa a možná trochu senzačně kraluje střelcům v ČFL
Jihočeský Prášek udělal obrovský pokrok ve výběru místa a možná trochu senzačně kraluje střelcům v ČFLFlashscore
Áčko jihočeského Dynama by mohlo dát v zimní přípravě šanci i aktuálně nejlepšímu střelci napříč oběma skupinami ČFL Martinu Práškovi, jenž zakončil podzimní část s dvanácti přesnými zásahy, čímž zastínil jak Radka Šilera, tak Ondřeje Žežulku.
Reklama
Reklama

Dvacetiletý forvard, jehož stejně jako Vladimíra Coufala, Alexe Krále, Robina Hranáče nebo Jaromíra Zmrhala zastupuje Karol Kisel, byl v předešlém ročníku zapůjčen v Povltavské Fotbalové akademii, nicméně po svém návratu domů o sobě dal vědět velmi přesvědčivě.

To, že ovládne střeleckou tabulku v polovině sezony 2023/2024 právě mladík s patnáctkou na zádech, se rozhodně nečekalo, což potvrdil i kouč budějovického béčka Dušan Žmolík, jehož svěřencům patří po úvodních patnácti třetiligových bitvách pátá pozice.

"Nečekal to nikdo, asi ani on. Udělal obrovský pokrok ve výběru místa a měl by na tom dál pracovat. Začal fotbal vidět více v prostoru a začal využívat místa, která jsou pro útočníka výhodná. Svým výběrem místa oslabuje své strážce a taky dává více možností spoluhráčům. Líbí se mi celá hra našeho týmu a Martin je ten, který do té týmové práce vnáší gólovou radost," chválil svého svěřence na webu dynamocb.cz Žmolík.

Dva padáky pro vicemistra Evropy během podzimu. S takovým jednáním jsem se nikdy nesetkal, mrzí Frýdka

Perfektní výkon jednotlivce však podle něj nemůže vyniknout bez perfektní práce spoluhráčů. "Hráč, který nebyl celý zápas u míče, bude fanoušky hodnocen špatně. Kdyby ale byli příznivci na rozboru zápasu, zjistili by, že svým skvělým pohybem otevíral prostor svým spoluhráčům a svou zdánlivou neaktivitou přispíval výraznou měrou k vynikajícímu výsledku. Naopak se může stát, že fanoušci budou oslavovat hráče, který se celou dobu nabízí, naběhá mnoho kilometrů a je neustále na míči se spoustou doteků. Přitom pro tým může být v tu chvíli spíše hráčem, který zavírá prostory, zpomaluje hru a fotbal ostatním spíše komplikuje," pomohl si jednoduchým příkladem trenér.

Béčko Dynama zahajuje jaro v úvodu března příštího roku domácím soubojem se Sokolem Hostouň. Je však otázkou, jestli u toho pořád bude i Prášek. První tým čeká první mistrovské utkání jara již o tři týdny dříve proti Baníku Ostrava a kdo ví, jestli již v nominaci nebude také nadějný odchovanec. Od Zdeňka Ondráška či Tomáše Zajíce by se mohl určitě něco přiučit.

Nejlepší střelci ČFL, skupina A:1. Martin Prášek - 122. Radek Šiler - 103. Tomáš Jedlička - 84. Martin Novák - 85. Petr Došlý - 86. Ondřej Štursa - 8

Nejlepší střelci ČFL, skupina B:

Unikát z Hradce překonal hranici sta gólů za rok a půl. Dvorním nahrávačem mu je čtrnáctinásobný mistr ligy