eFotbal

Jílek káral Pospíšila: Musí se ještě hodně učit, penaltu možná odkoukal od Juliše, který má úspěšnost daleko vyšší

Jílek káral Pospíšila: Musí se ještě hodně učit, penaltu možná odkoukal od Juliše, který má úspěšnost daleko vyšší
Jílek káral Pospíšila: Musí se ještě hodně učit, penaltu možná odkoukal od Juliše, který má úspěšnost daleko vyššíFlashscore
Čtvrtý tým FORTUNA:LIGY sice zvládl postoupit do osmifinále domácího poháru, nicméně na půdě Viktorie Žižkov ho to stálo pořádnou spoustu sil.
Reklama
Reklama

O úspěchu v metropoli rozhodl již uprostřed prvního dějství záložník Jan Fortelný. Soubor Michala Horňáka však ve druhém dějství ožil, vypracoval si minimálně tři stoprocentní šance a hanácká družina měla štěstí. Posledních dvacet minut ostatně jen odkopávala míče...

Podle Václava Jílka však pohárové duely takové jsou. "Stačí si vzpomenout třeba na zápas Líšně se Spartou, ve středu se trápil Zlín v Uničově. Nějaké prvoligové mančafty z poháru už vypadly. Má to svá specifika. Pohárové zápasy nejsou jednoduché. Mužstva proti vám hrají na sto procent a nemají co ztratit. Nejsem spokojen s naším výkonem ve druhém poločase. Nepředstavoval bych si, abychom zápasy takhle dohrávali," uvedl v rozhovoru pro web sigmafotbal.cz hlavní kouč z Androva stadionu.

Sigma mohla pohárové klání dohrávat v klidu. To by ovšem musel zkušený záložník Martin Pospíšil proměnit pokutový kop. Navrátilec z polské Ekstraklasy však svou penaltu kopem do středu zahodil a uchoval nyní dvanáctému celku F:NL naději.

Kariéra Martina Pospíšila:

Bělkovice-LašťanySK Sigma OlomoucFotbal Třinec (2011)SK Sigma Olomouc (2012-2013)FC Viktoria Plzeň (2013)SK Sigma Olomouc (2014)FK Jablonec (2014-2017)Jagiellonia Bialystok (2017 - 2023)SK Sigma Olomouc (od 2023)

Dvaatřicetiletý středopolař si tak po závěrečném hvizdu vyslechl kritiku. "Musí se ještě hodně učit. Možná to odkoukal od Lukáše Juliše, který má úspěšnost daleko vyšší. Pro nás to byla komplikace, protože jsme tím nechali soupeře ve hře," posteskl si exsparťanský stratég.

Bývalý hráč Jagiellonie Bialystok zůstává při své další olomoucké misi lehce za očekáváním. Byť v této sezoně zasáhl do jedenácti duelů a na hracích plochách strávil 692 minut čistého času, zatím neskóroval a poslední gól v rámci prvoligových soutěží si připsal již v listopadu 2020 proti Wisle Plock, což už je téměř tři roky.

Špílmachr má však na kontě alespoň dvě gólové asistence a i devět pobytů v základní sestavě Olomouce zatím svědčí o tom, že důvěru kouče dosud neztratil.

Reprezentační pauza každopádně přišla Sigmě vhod. Po ní totiž bude tým zdravější. Blízko návratu do hry jsou čtyři klíčoví a stěžejní hráči včetně zmíněného Lukáše Juliše a Jana Vodháněla.

Pět nejofenzivnějších třetiligových adres současnosti? Nejúdernější jsou rezervy Slavie a DynamaMLADÁ BOLESLAV SI V LIPSKU NAPRAVILA REPUTACI A ÚČASTNÍKOVI LIGY MISTRŮ NADĚLILA ČTYŘI BRANKY