eFotbal

Jílek mi dal hodně, i díky němu jsem se dostal tam, kde jsem, vyzdvihuje svého staronového šéfa Pospíšil

Jílek mi dal hodně, i díky němu jsem se dostal tam, kde jsem, vyzdvihuje svého staronového šéfa Pospíšil
Jílek mi dal hodně, i díky němu jsem se dostal tam, kde jsem, vyzdvihuje svého staronového šéfa PospíšilFlashscore
Kreativní záložník Martin Pospíšil už je opět součástí Sigmy Olomouc, které chyběl téměř devět let. Do FORTUNA:LIGY se vrátil po pěti a půl letech, které strávil ve službách polské Jagiellonie Bialystok.
Reklama
Reklama

"Českou ligu jsem pravidelně sledoval. Hlavně zápasy Sigmy. Myslím si, že nějaký přehled mám. Do neznámého prostředí nejdu," ubezpečil v interview pro web sigmafotbal.cz špílmachr, který si dle svých slov neuměl představit, že by se vrátil do Česka a hrál za jiný klub, než právě hanáckou značku z Androva stadionu.

Trojnásobný reprezentant země patří mezi pamětníky, kteří v Olomouci v roce 2012 pamatují ovládnutí domácího poháru i superpoháru, který se zrodil ještě pod vedením Petra Uličného. "Na tento úspěch bych rád navázal. Chtěl bych se Sigmou znovu zažít něco podobného," ozřejmil Pospíšil, jehož spoluhráčem byl i tehdy Jan Navrátil, jenž se vrátil na Hanou loni v létě ze Slovácka.

Další známou tváří je pro něj Ondřej Zmrzlý, který se stejně jako on pochází z nedalekých Bělkovic. "Pamatuji si jej jako malého kluka. Ačkoliv byl o několik let mladší, než my, byl hodně šikovný a hrával s námi fotbal. Jsem šťastný, že začal naplňovat svůj potenciál," pochválil svého kolegu.

Pakliže mu dá trenérský štáb zelenou, je schopen nastoupit již ve dvaadvacátém ligovém kole s Viktorií Plzeň, kterou svého času prošel také. "Jsem připraven hned naskočit. V Polsku jsem od začátku zimní přípravy, tedy celé dva měsíce, trénoval. Jsem nachystaný do toho okamžitě naskočit," ozřejmil.

Záležet bude i na názoru Václava Jílka, který jej v olomouckém prostředí vedl i před jeho odchodem. "Dal mi hodně. I díky němu jsem se dostal tam, kde jsem. Těším se, že naši spolupráci zase obnovíme. Snad z toho bude těžit celá Sigma a budeme mít dobré výsledky," zakončil jednatřicetiletý fotbalista.