eFotbal

Jurásek je jediným levým krajním bekem v týmu: Byl jsem trochu překvapený, ale je to pozitivní, trenér mi věří

Jurásek je jediným levým krajním bekem v týmu: Byl jsem trochu překvapený, ale je to pozitivní, trenér mi věří
Jurásek je jediným levým krajním bekem v týmu: Byl jsem trochu překvapený, ale je to pozitivní, trenér mi věříFlashscore
David Jurásek byl jedním ze tří hráčů, který se při drtivé výhře 7:1 nad Maltou v prvním ze dvou přípravných zápasů před mistrovstvím Evropy dočkal premiérové branky v české reprezentaci. Třiadvacetiletému obránci Hoffenheimu pomohl v 47. minutě ke gólu i trénink střelby se snoubenkou. Jurásek si v rozhovoru s novináři pochvaloval, že utkání na soustředění v Rakousku přesně splnilo účel.
Reklama
Reklama

Na začátku druhého poločasu se dostal na levé straně k odraženému míči a technickou střelou pravačkou k zadní tyči zvýšil na 3:0. Přesně tak jak Jurásek trénoval. "Překvapený jsem nebyl, protože jsem to teď piloval se snoubenkou. Takže jsem si věřil a dopadlo to přesně podle představ," řekl Jurásek.

Netradiční příprava se mu vyplatila. "Chodil jsem s ní na hřiště. Házela mi balony a já jsem střílel. V bráně nebyla, teď už moc nemůže chytat," podotkl s úsměvem Jurásek, který má v českém týmu jmenovce Matěje Juráska. Právě jemu po 62 minutách přepustil místo na trávníku.

PODLE HAŠKA NEBYLA KANONÁDA ZADARMO A BOLELA: NĚKDO ŘEKNE MALTA, ALE VE STEJNÉ SESTAVĚ PROHRÁLA V ANGLII JEN 0:2

Krajní obránce bundesligového Hoffenheimu se dočkal premiérové branky za reprezentační "áčko" při svém osmém startu. "Gól je super vzpomínka, doufám, že na něj navážu dalšími," přál si Jurásek.

Český tým v přípravě s Maltou o jediný gól zaostal za nejvyšším vítězstvím v samostatné historii. "Zápas dopadl tak, jak jsme si představovali. Chtěli jsme vyhrát. Bylo to těžké utkání, protože jsme v tréninkovém cyklu a ani počasí nebylo úplně příjemné. Ale dopadlo to dobře a vyzkoušeli jsme si věci, které jsme chtěli. Takže můžeme být spokojeni," prohlásil Jurásek.

HAŠKA POTĚŠILI PROTI MALTĚ ŽOLÍCI A ČESKÝ NÁRODNÍ TÝM NABÍDL PO NECELÝCH TŘECH LETECH SEDMIGÓLOVOU SHOW

V nominaci trenéra Ivana Haška na Euro je trochu nečekaně jediným levým krajním obráncem. "Byl jsem trochu překvapený. Ale zároveň jsem to bral pozitivně, že trenér ve mě věří. Takže to se vidí hezky," podotkl Jurásek.