eFotbal

Jurásek si v Edenu hodně zaskáče, předpověděl Trpišovský. Jaký hráč současné Kluže ho zaujal nejvíc?

Jurásek si v Edenu hodně zaskáče, předpověděl Trpišovský. Jaký hráč současné Kluže ho zaujal nejvíc?
Jurásek si v Edenu hodně zaskáče, předpověděl Trpišovský. Jaký hráč současné Kluže ho zaujal nejvíc?Flashscore
Nejbližší překážkou Slavie je Kluž, která se pokusí o premiérovou výhru v letošním ročníku Evropské konferenční ligy ve čtvrtek večer v Edenu. Na které hráče rumunského velkoklubu si budou muset dát slávisté největší pozor?
Reklama
Reklama

Obránce David Jurásek ještě na předzápasové tiskové konferenci úplně konkrétní nebyl. "Nahoře mají nebezpečné hráče, jejich útočná trojice je velmi silná. Hlavně na ně si budeme muset dát pozor. Klíč na jejich obranu věřím, že najdeme, že nás trenérský tým dobře připraví. Hrajeme doma, jsme v Edenu silní. Naše domácí bilance je lepší než ta jejich venkovní. Věřím, že to s podporou našich příznivců zvládneme," pronesl webem slavia.cz citovaný dvaadvacetiletý zadák s minulostí v Mladé Boleslavi.

To jeho přímý nadřízený Jindřich Trpišovský vypíchl ze soupisky několik tváří. "Některé hráče si pamatujeme z minulého dvojzápasu, speciálně Camoru a Deaca. Nejvíce mě ale zaujal Yeboah, který bude hrát na Davida Juráska. Je silný v osobních soubojích, David si ve čtvrtek hodně zaskáče," předpověděl šestačtyřicetiletý trenérský odborník z Edenu.

Tři roky nazpět bojovala Slavia s Kluží úspěšně o Ligu mistrů. Poznatky z někdejší vzájemné konfrontace sice trenérský štáb využije, nicméně k sestřihům už se vracet nebude. "Videa z posledního dvojzápasu si pouštět nebudeme. Výhodou je, že v Kluži zůstal stejný trenér, tým má hodně defenzivní naturel. Nyní hrají ale i více do ofenzivy. Určitě u nich došlo k obměně, ale typologie zůstává a s ní i 3-4 hráči základní sestavy, kteří proti nám už nastoupili. Mají velice šikovné hráče směrem dopředu a k tomu jsou i velice organizovaní do defenzivy. Spoléhají na nebezpečné standardky, které zahrává Deac. Svou hru nemají příliš založenou na držení míče, zaměřují se na rychlé protiútoky. Výhodou je, že některé hráče známe a nemusíme s přípravou začínat od nuly," doplnil exkouč Žižkova a Liberce.

Kluž, jež má ve sbírce osm primátů pro mistra Rumunska, vyhrála poslední dva ligové duely shodně 1:0, když přetlačila Arges i Petrolul 52. Tureckému Sivassporu však uprostřed září stejným výsledkem podlehla a ve Vršovicích se od ní pravděpodobně žádný ofenzivní festival čekat nedá.

Nejkvalitnější zahraniční materiál v českém prostředí? TOP 5 aktuálně nejlepších cizinců FORTUNA:LIGY