eFotbal

Juřena na tom byl v Opavě skvěle běžecky, ale góly nestřílel. Vymáčkne z něj třinecký Straka víc?

Juřena na tom byl v Opavě skvěle běžecky, ale góly nestřílel. Vymáčkne z něj třinecký Straka víc?
Juřena na tom byl v Opavě skvěle běžecky, ale góly nestřílel. Vymáčkne z něj třinecký Straka víc?Flashscore
Třinecký trenér František Straka, jehož svěřenci o víkendu uhráli cennou remízu s Baníkem Ostrava, již po minulém ročníku FNL avizoval, že musí kádr projít určitou obměnou...
Reklama
Reklama

"Muselo dojít k určitému řezu, aby se náš tým posunul někam jinam, aby nehrál pouze o záchranu. V tomhle směru chceme tvrdě pracovat. K obměně došlo, což je dobře. Pevně věřím, že kádr není uzavřený, že ještě zapracujeme na jeho posílení," informoval na stránkách fotbaltrinec.cz "Franz", jehož mužstvo se v pátek utká s Hanáckou Slavií Kroměříž.

Další posilou jeho souboru se stal třicetiletý útočník Václav Juřena z Opavy, jenž dostal svolení s třineckou družinou trénovat. Oba kluby už jsou na jeho transfery domluveny a smlouva by se měla podepsat v průběhu tohoto týdne...

"Venca Juřena je podobným typem hráče jako Denis Kramář. Je na tom velmi dobře běžecky, ale útočník se hodnotí hlavně podle toho, kolik nastřílí gólů. Změna prostředí může v tomhle směru Vencovi pomoct. Děkujeme mu za jeho služby a přejeme mu hodně štěstí v jeho staronovém působišti. Pro nás se tímto nic nemění. Stále řešíme příchod zkušeného útočníka, který by nám svými góly pomohl zhodnotit práci našeho mužstva," citoval web sfc.cz slova sportovního manažera Opavy Jaroslava Kolínka.

Juřena se loučí se Slezským FC po 73 duelech, 5 brankách a jedné asistenci, což vskutku není mnoho. "Chtěl bych poděkovat všem za příjemné strávené tři prvoligové sezony v Opavě. V klubu je spousta dobrých lidí na správných místech. Věřím, že se Opavě bude dařit a brzy se vrátí zpátky mezi elitu," zakončil na sfc.cz sám vytáhlý Juřena.

Ten minulosti prošel i Karvinou nebo Vítkovicemi a v samotném Třinci operoval v sezonách 2013/2014, respektive 2017/2018. Tehdy se na severu Moravy blýskl 10 přesnými zásahy, na což bude chtít nepochybně navázat také nyní.

Mihálik: O nabídce Dynama nebylo nutné dlouho přemýšlet. Shodli jsme se, že je to dobrý krok

Zdroj: fotbaltrinec.cz