eFotbal

Kam s Králem? Favoritem je Lipsko, možností je ale víc. Oživí svůj zájem boss Sparty?

Kam s Králem? Favoritem je Lipsko, možností je ale víc. Oživí svůj zájem boss Sparty?
Kam s Králem? Favoritem je Lipsko, možností je ale víc. Oživí svůj zájem boss Sparty?Flashscore
Zatímco Tomáš Souček s Vladimírem Coufalem uchvátili londýnský West Ham takřka na první dobrou, Alexi Královi se to bohužel nepodařilo. Za celou uplynulou sezonu naskočil za Kladiváře jen do šesti utkání, v Premier League si odškrtl symbolickou jednu minutu. I proto o něm fanouškovský server Hammer News píše coby o nejhorší posile v historii klubu, i proto půjde z kola ven. Bude se muset vrátit do Spartaku Moskva, jemuž stále patří? Nebo zamíří na další zahraniční misí? Zde je přehled pěti nejpravděpodobnějších variant. Zvítězí jedna z nich?
Reklama
Reklama
1, Lipsko

Není tajemstvím, že jedním z nejvážnějších kandidátů je německé Lipsko. Čtvrtý celek bundesligy, jehož čeká skupinová fáze Champions League. A také tým, který spolu s Bayernem inkasoval vůbec nejméně gólů v celé soutěži. Stojí za tím hlavně uznávaný trenér Lipska Dominico Tedesco. Italsko-německý stratég, jenž si potrpí na propracovanou defenzivu. A zároveň i na Krále, s nímž se potkal už ve Spartaku a ten tam pod ním vyrostl ve hvězdu, kterou ještě loni naháněla půlka Anglie. Obnovení jejich spolupráce by tak do jisté míry mělo být sázkou na jistotu.

2, Fenerbahce Istanbul

Hned několik zahraničních médií se shoduje, že celkem horkým kandidátem na Královy služby je Fenerbahce. Hrdý istanbulský tým, který letos obsadil druhé místo ligové tabulky, z Evropy ho pak na jaře vyprovodila Slavia. Tedy shodou okolností mužstvo, z něhož se Král vydal do světa. Faktem je, z hlediska organizace defenzivní složky hry by se kudrnatý středopolař Turkům jistě hodil. Otázkou je, zda by tam po fotbalové stránce trochu nezakrněl. Na druhou stranu, našel by tam českého parťáka v podobě krajního beka Filipa Nováka, který si štaci u Bosporu pochvaluje.

3, Sassuolo

Sám Králův agent Karol Kisel potvrdil, že jednání probíhají více směry. A že linka vede i do Itálie, kde se na něj měli podle informací eFotbalu vyptávat hlavně zástupci Sassuola. Hodně ofenzivně laděného celku, jenž však loni inkasoval víc branek než předposlední Janov. Čistič Králova typu by se tak Sassuolu hodně hodil, ani sám hráč by se přesunu na Apeniny podle všeho nebránil. Navíc by ho tam bez větších potížích uspokojili i finančně.

4, Spartak Moskva

Varianta, jakou by Král s Kiselem preferovali ze všeho nejméně. Možná ale budou zahnáni do kouta. Ať už se to totiž někomu líbí ne, čtyřiadvacetiletý rodák z Košic je smluvně stále vázán v Moskvě, kde mu kontrakt vyprší až v létě 2024. Hlavně kvůli současné politické situaci tam pokračovat nechce, vedení klubu ho však rozhodně nepustí pod cenou. A jelikož za něj před třemi lety poslalo do Edenu 300 milionů korun, může být dohoda složitější, než se zdá.

5, Sparta Praha

Slávista v dresu Sparty? Zdá se vám to nemožné? Pak vězte, že už v zimě k tomu bylo celkem blízko. Když se Král soužil ve West Hamu, chtěl mu záchranné laso hodit Daniel Křetínský, který vlastní Spartu i Kladiváře. Tahle malá domů mu ale nevyšla, především pak proto, že Král chtěl ještě zůstat v Anglii. Teď už je však jasné, že v kádru Hammers pokračovat nebude. Zkusil by Křetínský uplatnit svůj šarm i v Rusku? Jisté je, že by se mu Král na Letné tuze hodil. Zvlášť když David Pavelka oporou týmu vážně není. Rébusem je, zda by nový trenér Brian Priske Krále rozeznal od Filipa Součka, který mu je hodně podobný.