eFotbal

Karlsson: Vrba mě používá způsobem, který se mi líbí. Věří mi, což mi dodává sebevědomí

Karlsson: Vrba mě používá způsobem, který se mi líbí. Věří mi, což mi dodává sebevědomí
Karlsson: Vrba mě používá způsobem, který se mi líbí. Věří mi, což mi dodává sebevědomíFlashscore
Švédský legionář David Moberg Karlsson je v posledních týdnech k nezastavení a je strůjcem klíčových bodů pražské Sparty. Proti Olomouci dokázal proměnit dvě nařízené penalty, proti Karviné si v neděli odpoledne připsal první hattrick ve své kariéře. Po divoké přestřelce tak pražský klub dokázal uhájit domácí Letnou a odskočit Jablonci na rozdíl šesti bodů. Pronásledovatel má však ještě zápas k dobru.
Reklama
Reklama

Sparta proti Karviné vyhrála 4:3, ale o body se prakticky celé utkání musela obávat. Ve druhém poločase navíc přišla o vyloučeného Trávníka, který tým oslabil. „Pořád děláme chyby, určitě to nebyl ideální zápas. Vyhráli jsme ale a musíme být za takové vítězství šťastní,“ nechal se slyšet švédský legionář, který si míč po závěrečném hvizdu zabavil jako cenný suvenýr.

„Ještě nevím, co s ním udělám. Asi ho dám dětem nebo někam, kde na něj budeme dobře vidět. Musel jsem o něj trochu zabojovat s Kafem, nechtěl mi ho dát. Ale nakonec jsem si ho získal. Jsem fakt šťastný, hattrick nedáte každý den. Myslím, že se mi to povedlo poprvé v kariéře, takže mám opravdu radost,“ uculoval se Karlsson v rozhovoru pro Sparta.cz.

Jeho produktivita v posledních pěti zápasech činí pět přesných zásahů, což z něj dělá velmi efektivní artikl v koncovce. „Je to určitě kombinace víc faktorů. Trenér mě používá způsobem, který se mi líbí. Hraje mě tak, jak bych si to představoval, máme myslím stejný pohled na to, jak můžu být přínosem pro mužstvo. Ví, že jsem dobrý hráč, dodává mi sebevědomí a mluví se mnou pozitivně. Nejde ale samozřejmě jen o mě, dostal jsem nádherné přihrávky od Dočkyho a Suka. Myslím, že trenérovi se bude dařit. Je samozřejmě ještě brzo to hodnotit, ale líbí se mi jeho myšlení,“ dodává brankostroj pražské Sparty.

Zdroj: sparta.cz