eFotbal

Kauza Limberský: K vyhrožování podle svědka nedošlo, připustil však, že z pistole vypadl zásobník

Kauza Limberský: K vyhrožování podle svědka nedošlo, připustil však, že z pistole vypadl zásobník
Kauza Limberský: K vyhrožování podle svědka nedošlo, připustil však, že z pistole vypadl zásobníkFlashscore
Další obžalovaní ve středu vypovídali u soudu v případu údajného vydírání, ze kterého byl obžalován fotbalista David Limberský a tři další muži. Investovali do takzvané těžby kryptoměn. Když se ale investice nevyplácela, jak očekávali, a nastaly spory s mužem, který těžbu zajišťoval, chtěli si podle obžaloby vydíráním vymoci zpět své investice. Podle obžalovaných ale žádný nátlak nevyvíjeli. To dnes potvrzoval i další s obžalovaných Pavel Vaigl.
Reklama
Reklama

Podle výpovědi obžalovaných muž, který investici do virtuální měny nabízel, nedodržoval slíbený výkon počítačů, které kryptoměny těží. Když to chtěli investoři řešit, muž nakonec počítače zcela odpojil s tím, že je přiveze Limberskému před dům, ať si s nimi dělá co chce.

Řešení měla přinést schůzka všech čtyř investorů v čele s Limberským v Karlových Varech s mužem, který počítače nakoupil a provozoval. Podle obžaloby na ní jeden z investorů hrozil poškozenému zbraní.

MAZUCH, ŠTĚCH I KADLEC. MILÍN DÁVÁ DOHROMADY DREAM TEAM A TOUŽÍ PO DIVIZI

Podle obžalovaných ale k žádnému vyhrožování nedošlo. Schůzka sice přerostla v hádku s ostrými výrazy a drobnou fyzickou potyčku mezi jedním z obžalovaných a poškozeným, ale vyhrožování odmítají. Připouštějí ale, že po schůzce se jim jeden z nich svěřil, že při hádce mu vypadl zásobník s náboji do pistole.

Čtveřice investovala do těžby kryptoměn čtyři miliony korun s tím, že podle slibů se investice měla do dvou let vrátit a další čtyři roky až šest let měla už vynášet. Vaigl dnes u soudu řekl, že on sám by byl ochoten, pokud by se nenašlo jiné řešení, snížit ziskovost investice a smířit se s tím, že by se vracela delší dobu. Nechápal ale, proč poškozený muž počítače zcela odstavil.