eFotbal

Kdo nahradí rudého ďábla Kováře v bráně Sparty? Možností je několik

Kdo nahradí rudého ďábla Kováře v bráně Sparty? Možností je několik
Kdo nahradí rudého ďábla Kováře v bráně Sparty? Možností je několikFlashscore
Matěj Kovář se vrací z hostování do Manchesteru United, Sparta Praha tak musí hledat náhradu do brankoviště. Stane se jí Tomáš Vaclík nebo někdo jiný? Sáhne Sparta do vlastních zdrojů?
Reklama
Reklama
Tomáš Vaclík

Někdejší sparťanská jednička by se mohla vrátit domů, spekulovalo se o tom už před časem, ještě v době, kdy se zdálo, že Kovář stráví i příští sezonu na hostování na Letné. Vaclík sám by se prý přesunu do Sparty vůbec nebránil.

Poslední ročník strávil ve druhé anglické lize v dresu Huddersfieldu, stále je členem reprezentačního A-týmu. Dříve Vaclík v cizině nastupoval za švýcarskou Basilej, španělskou Sevillu a řecký Olympiakos Pireus. Spartě by měl pořád co dát.

FOTO: Huddersfield Town FC

Vojtěch Vorel

Nastal čas, aby se posunul na pozici jedničky? V uplynulé sezoně Vorel kryl záda Kovářovi, v přípravě dostane příležitost ukázat, co v něm je. Že je to kvalitní gólman, to prokázal už dříve, když hostoval v Českých Budějovicích.

V přípravě by ale musel opravdu oslnit, aby se stal jedničkou. Není moc pravděpodobné, že by mu Sparta dala až takovou důvěru. Spíše se počítá, že pokud Kovář už nadále na Letné hostovat nebude, přivede se jiný gólman.

FOTO: AC Sparta Praha

Jakub Surovčík

Do Sparty dorazil slovenský brankář z Jablonce, kde se nedokázal plně prosadit. Jde ale o reprezentanta Slovenska do jednadvaceti let a velmi talentovaného fotbalistu, jenž ještě do budoucna může ukázat, že bude platným členem týmu.

Šanci stát se novou sparťanskou jedničkou má ale ještě menší než Vorel. Do přípravy zatím nakročil, zdá se, levou nohou, neboť hned v prvním utkání v dresu Sparty Praha se proti Jihlavě představil velkým kiksem, který vedl k inkasovanému gólu.

FOTO: AC Sparta Praha

Posila z ligy či zahraničí

Pokud by nedostal šanci někdo ze stávajících brankářů Sparty ani by nepřišel reprezentant Vaclík, sáhlo by se k nakupování jinde. Zatím se o nikom konkrétním nespekuluje, ale tento kolotoč již brzy jistě začne.

Z ligových gólmanů by se asi vybíralo těžko, návrat Jindřicha Staňka z Viktorie Plzeň je krajně nepravděpodobný a jinak není až tak z čeho brát. Možná Jakub Trefil ze Sigmy Olomouc? Ten však ještě musí prokázat své kvality. Mohl by tak přijít spíše někdo neokoukaný z ciziny.