eFotbal

Kdo získá Zlatý míč? Může Lewandowski ještě chytit Messiho?

Kdo získá Zlatý míč? Může Lewandowski ještě chytit Messiho?
Kdo získá Zlatý míč? Může Lewandowski ještě chytit Messiho?Flashscore
Protože bylo v roce 2020 udělení prestižní trofeje Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu světa fotbalovým časopisem France Foobal kvůli uzavřeným soutěžím zrušeno, vrací se letos po roční pauze. Největším favoritem na zisk trofeje je Lionel Messi, který je i jejím posledním držitelem za rok 2019. Do souboje se s ním se však hlásí ještě někdo - Polák Robert Lewandowski. Podívejte se, kdo skončil podle serveru Goal.com v první desítce letos v září.
Reklama
Reklama

Karim Benzema (Real Madrid)

V roce 2021: 28 gólů, 11 asistencí.

Jak uvádí fotbalový server, jen málo hráčů zahájilo sezónu 2021-22 v lepší formě než Benzema. Ten má v této době na kontě zatím za pouhých pět utkání pět gólů a šest asistencí. 

"Pravděpodobně největší hvězda španělského soutěže," píše o něm Goal.com.

Kevin de Bruyne (Manchester City)

V roce 2021: 10 gólů, 11 asistencí; vítěz Premier League a Carabao Cupu.

Pro De Bruyneho byl start do nové sezóny pomalý, a to zejména protože měl problémy se zraněním, které ho brzdí i nadále.

Cristiano Ronaldo (Manchester United)

V roce 2021: 33 gólů, 4 asistence; vítěz Coppa Italia a Supercoppa Italiana.

Po přestupu hvězdného Portugalce z Juventusu Turín do Manchesteru United škarohlídi říkal, že se Ronaldo střelecky bude trápit. To Portugalec ale ihned vyvrátil čtyřmi góly ve třech zápasech. Jak uvádí Goal.com, zatím to má navrátivší hrdinu United rozehrané dobře.

Kylian Mbappe (Paris-Saint Germain)

V roce 2021: 33 gólů, 11 asistencí; vítěz Francouzského poháru a Trophee des Champions.

Po rychlém začátku sezóny se u začaly projevovat kondiční problémy Mbappeho. V týmu francouzského obra má navíc nyní konkurenci v Messim. Je ale předčasné Mbappeho rovnou odepsat.

Erling Haaland (Borussia Dortmund)

V roce 2021: 41 gólů, 13 asistencí; vítěz Německého poháru.

Norský snajpr hájící barvy Dortmundu vstoupil do sezóny jako uragán a už má na kontě sedm ligových tref v pěti ligových zápasech. Na další čtyři góly navíc jednadvacetiletý fotbalista nahrál. Úspěch zaznamenal i v úvodním zápase Ligy mistrů proti Besiktasi Istanbul.

Romelu Lukaku (Chelsea)

V roce 2021: 29 gólů, osm asistencí; vítěz Serie A.

V otvíríráku Ligy mistrů pomohla Lukakuova vysoká hlavička porazit ruský Zenit.Navrátilec do londýnské Chelsea se jistě bude snažit i o další zásahy. Dal úvodní gól české reprezentaci a tu belgickou nasměrovalza jasným vítězstvím.

N´Golo Kante (Chelsea)

V roce 2021: Jeden gól, jedna asistence; vítěz Ligy mistrů a Superpoháru UEFA.

Kanteho střídání v pátém kole Premier League v londýnském derby s Tottenhamem změnilo zápas ve prospěch Chelsea. I když měl při svém zásahu mírné štěstí, jeho první gól v roce 2021 měl pro něj i klub velikou cenu.

Jorginho (Chelsea)

V roce 2021: pět gólů, dvě asistence, vítěz Euro 2020, Ligy mistrů a Superpoháru UEFA.

Jorginho pokračuje v tažení ve středu hřiště londýnské Chelsea. Jeho šance na případný úspěch v prestižní anketě je poměrně vysoká. Ital ještě určitě ještě neřekl poslední slovo.

Robert Lewandowski (Bayern Mnichov)

V roce 2021: 48 gólů, sedm asistencí; vítěz Bundesligy, Světového poháru klubů a Německého superpoháru.

Lewandowski má na začátku sezóny už 11 gólů, které stihl v pouhých sedmi zápasech. Polák navíc nejeví žádné známky zpomalení. Pokud si svou formu uchová až do prosince, možná Messiho na pozici nejlepšího hráče světa vystřídá.

Když byl Lewandowski dotázán, komu by dal svůj hlas, řekl sobě. „Abych byl upřímný, dal bych ho sám sobě. Jako tým jsme vyhráli každou možnou trofej a já byl nejlepším střelcem v každé soutěži. Jakýkoliv jiný hráč v mé pozici by tu cenu získal,“ uvedl dvaatřicetiletý kanonýr.

Lionel Messi (Paris-Saint Germain)

V roce 2021: 36 gólů, 14 asistencí; vítěz Copa Americy a Copa del Rey.

Získá nebo nezíská Argentinec svůj sedmý Zlatý míč? Pokud ne, bude to pravděpodobně i jeho pomalým startem v PSG, kam musel přestoupit z Barcelony. Messi ve Francii zatím nenastartoval na nejvyšší rychlost.

Zdroj: Goal.com