eFotbal

Kdyby mi bylo 36 či 37 let, tak bych si šel na lavičku Slavie vydělat, ozřejmil pardubický Boháč

Kdyby mi bylo 36 či 37 let, tak bych si šel na lavičku Slavie vydělat, ozřejmil pardubický Boháč
Kdyby mi bylo 36 či 37 let, tak bych si šel na lavičku Slavie vydělat, ozřejmil pardubický BoháčFlashscore
Dvaatřicetiletý gólman Pardubic Marek Boháč, jenž v minulosti chytal i za Union Čelákovice, Viktorii Žižkov, Příbram či Vlašim, už dokázal v ročníku 2020/2021 nasbírat sedm čistých kont a v dotyčné statistice je hned za Ondřejem Kolářem ze Slavie.
Reklama
Reklama

Navíc nechybělo málo a s exlibereckým strážcem svatyně mohli být na Sinobo Stadium spoluhráči. Stačilo by, aby přijal zimní nabídku vršovického "S", v němuž už působil v letech 2005 - 2009. On však udělal opak a zůstal ve městě dostihů a perníku.

"Jednali jsme asi čtyři dny. Nejdřív jsem odmítl, pak jsem souhlasil, a nakonec znovu odmítl. Kdyby mi bylo šestatřicet-sedmatřicet, tak bych si šel na lavičku Slavie vydělat, protože bylo jasně dané, že bych dělal „dvojku“ Ondrovi Kolářovi a dostal se do branky, jen kdyby si on potřeboval odpočinout. Myslím si, že můžu ještě pár let ligu, pokud bude držet zdraví, chytat. Také Pardubice nebyly mému odchodu moc nakloněné, souhlasily by jedině, kdybych na tom sám trval. Nakonec jsem prodloužil smlouvu," ozřejmil v interview pro magazín Gól ostřílený brankář.

K týmu ligového nováčka ho váže pracovní dokument až do června 2023. "Smlouvu mám od léta ještě na dva roky," připomněl kolega Čelůstky, Černého, Tischlera a spol., jehož mužstvu náleží oproti předpokladům poměrně lichotivé deváté místo se stejným bodovým ziskem jako osmá Plzeň. Pátý Liberec má navíc pouze bod. "Řekl bych, že jsme pod příjemným tlakem. Chceme i další zápasy vyhrávat, ale za každou cenu nemusíme, jako kdybychom měli dvanáct - čtrnáct bodů. Pak by ten tlak byl v každém utkání mnohem větší, protože by se hrálo o udržení v lize, a potřebovali bychom k tomu každý bod," citoval server gol.cz slova Boháče.

V dalších kolech však čekají na pardubickou družinu celky s pohárovými ambicemi - Baník, Liberec a Slovácko. "Myslím si, že se v nich ve vzájemné konfrontaci ukáže, na co fotbalově máme a nemáme. Jestli dokážeme i nadále zůstat v tabulce nahoře, nebo se propadneme do její dolní poloviny," uzavřel na stránkách gol.cz důležitý člen pardubické sestavy, jenž musel dvakrát na dlouhou dobu přerušit kariéru kvůli přetrženému zkříženému vazu v koleně.

Zdroj: gol.cz