eFotbal

Když hraje Sparta v Evropě a daří se jí, jsem rád, říká slávista Prachař a dodává: Titul má zůstat v Praze

Když hraje Sparta v Evropě a daří se jí, jsem rád, říká slávista Prachař a dodává: Titul má zůstat v Praze
Když hraje Sparta v Evropě a daří se jí, jsem rád, říká slávista Prachař a dodává: Titul má zůstat v PrazeFlashscore
Jakub Prachař sice ztvárňuje v novém snímku "Vyšehrad: Fylm" agenta zarytému sparťanovi, nicméně jinak již od dětství díky rodinné tradici sympatizuje se značkou na druhé straně řeky, čili se Slavií.
Reklama
Reklama

"Jsem fanoušek, ale nemám v sobě takový ten fanatismus, že bych si vzal řetěz a tyč a šel se porvat někam na pole s klukama, co mají smysl života v tom, že nenávidí lidi, kteří mají rádi klub s jinou barvou. To úplně ne. Fotbal je forma odpočinku. Je o sociálním kontaktu. Chodím na fotbal nejen kvůli samotné hře, ale také proto, že potkám lidi, které normálně nevidím. Probírají se zajímavé věci, je to společenská událost," uvedl v interview pro Deník Sport osmatřicetiletý herec.

Velmi sympatický je mu i současný trenérské vládce v Edenu Jindřich Trpišovský. "Baví mě. Fotbal je sice pořád sport, ale také obchod, je v něm takový ten chladný excelový přístup. On k tomu přistupuje s lidskou tváří, když to řeknu blbě," přidal na stránkách Sportu bývalý člen hudební skupiny Nightwork.

Pokud jde o fotbalovou politiku, té se raději vyhýbá. "Člověk se začne zajímat, dopátrá se. Ale aby mohl fandit, je lepší něco nevědět. Kdyby věděl všechno, bude hodně lidí smutnějších než teď. Je to jako se vším, kde jsou peníze a sázky. Sázkové kanceláře jsou největší problém, který nikdy nezmizí, vždycky se do sportu promítne. K tomu je ve fotbale zaměstnaných moc lidí a vždycky se najde nějakej vadnej kus," doplnil na iSport.cz syn Davida Prachaře a Dany Batulkové.

V kauze odposlechů ovšem hrál roli i bývalý sportovní ředitel Slavie Jan Nezmar. "Samozřejmě mě to mrzí, četl jsem to. Neznám kontext, slovo je ošemetné, může znamenat něco jiného. Je to na komplexnější debatu, ale v tom našem českém fotbale – a vlastně i jinde – je to tak, že se všichni znají, že jsou všichni namočení spolu. Nedělám si velké iluze, ale myslím si, že u Nezmara to není zásadní věc," zaznělo z úst bývalého manžela Agáty Hanychové.

V evropských pohárech se dokáže oprostit od klubismu, až na jednu výjimku a tou je Viktoria Plzeň. "My slávističtí fanoušci jsme velkorysí. Jsme taková opravdu intelektuální skupina, která se motá kolem fotbalu. Tak bych definoval slávistického fanouška. Mám fotbal rád. Umím jako jeden z mála takové to fanouškovství na druhou stranu. Když hraje Sparta v Evropě a daří se jí, jsem rád. Když ji v pohárech zařízne rozhodčí, jsem stejně nasranej, jako když se to stane Slavii, Liberci nebo Bohemce. Nebo třeba, nedej Bože, Plzni. No tam by mě to tolik nemrzelo. Spartu mám bezpochyby radši než ji. To je tam nějak celý – i nedávno jsem viděl nějaký legrační VAR. Tak dobře. Myslím, že toho mají na svědomí víc než dost. Jedna věc je jasná: Titul má zůstat v Praze," zakončil s úsměvem na serveru isport.blesk.cz Prachař, jehož můžete stále vidět i v La Fabrice v představení "Federer - Nadal", s tím, že zatím naposledy se na něj dorazili podívat i Ladislav Vízek s Vladimírem Šmicerem.

Dočkal je pořád o parník před Kovaříkem, Petrželou, Matějovským Kopicem, Krobem, Masopustem i Fillem

Zdroj: isport.blesk.cz