eFotbal

Když osvědčené nestačí: Tři hráči, kteří by mohli dostat na Old Trafford více herního času

Když osvědčené nestačí: Tři hráči, kteří by mohli dostat na Old Trafford více herního času
Když osvědčené nestačí: Tři hráči, kteří by mohli dostat na Old Trafford více herního časuFlashscore
Rudí ďáblové se v této sezóně transformovali opět z obávaného ledoborce do dřevěné loďky, která se při každé vlnce musí obávat toho, zda do ní nenateče. Sobotní výhra proti Brentfordu se nerodila snadno a rozhodnuto bylo až v nastaveném čase, letošní účast v Lize mistrů se zatím jeví jako pohroma a kádr na Old Trafford decimují zranění či třeba spory mezi hráčem a trenérem, jako v případě Sancha. Co v takové chvíli dělat? Upínat se k již vytipovanému anebo začít riskovat, když už vlastně ani nejde moc co ztratit? Podívejme se na tři hráče, kteří by se mohli na Old Trafford dočkat většího herního prostoru.
Reklama
Reklama
3) Scott McTominay

Skotský legionář, který v národních barvách táhne svou zemi na Euro 2024 v Německu. I přes své výkony v reprezentaci na něj bylo na Old Trafford dlouho nahlíženo mezi prsty a nizozemský stratég Erik Ten Hag mu uděloval minuty spíše v závěrech utkání. Proti Brentfordu to byl však právě McTominay, který dvěma brankami v nastavení získal tři body pro Rudé ďábly. Body, které měly být samozřejmostí, avšak za současného rozpoložení měly cenu zlata. Nabízí se otázka, zda by neměl šestadvacetiletý záložník dostávat více prostoru a jeho klub netěžil z formy, kterou zažívá za Skotsko.

Foto: Manchester United FC

2) Harry Maguire

Prakticky celé léto jsme s napjetím sledovali budoucnost někdejšího kapitána Manchesteru United či anglického kapitána Harryho Maguirea. Fanoušci jej nemusí, zaměstnavatel mu dával najevo, že si může hledat nového chlebodárce, přesto skloňovaný přesun do West  Hamu nakonec nevyšel. A ze zatracovaného syna může být rázem spasitel, neboť současný střed obrany Rudých ďáblů hoří. V letošní sezóně dokázal zatím důvěru splácet, herně se mu dařilo a jednalo by se o velké překvapení, kdyby na něm Manchester United dokázal restartovat nepovedený start do sezóny. Při zranění Lisandra Martíneze si ale nelze moc vybírat.

Foto: Manchester United FC

1) Alejandro Garnacho

Když je v jedné pušce vlhký střelný prach, není možné čekat, až vyschne, ale rychle se chopit jiné. Cesta Garnacha na Old Trafford se může jevit jako jedna velká záhada. Devatenáctiletý argentinský mladík se již několikrát osvědčil v roli střídajícího žolíka, ale když dostal důvěru od úvodních minut, měl problémy. Možná je to tím, že se mu nedostává potřebného herního prostoru. Proti Brentfordu ale opět prokázal, že se v něm ukrývá obrovský potenciál. Pro Ten Haga nesnadný a zamotaný úkol, protože když Garnacho naskočí do základu, znamená to odsunout Rashforda na lavičku náhradníků. Anglický reprezentant však není ve formě jako v minulé sezóně a několik ztrát už dalo jasný signál, že není prostor na dlouhé váhání v rozhodování.

Foto: Manchester United FC