eFotbal

Kinský byl chválen i přes inkasovanou čtyřku. V Edenu jednou dokáže velké věci, věří slávistický asistent

Kinský byl chválen i přes inkasovanou čtyřku. V Edenu jednou dokáže velké věci, věří slávistický asistent
Kinský byl chválen i přes inkasovanou čtyřku. V Edenu jednou dokáže velké věci, věří slávistický asistentFlashscore
Aleš Mandous, jenž patří k nejdražším třicátníkům soudobé FORTUNA:LIGY, odchytal první soutěžní zápas od loňského září. Stalo se tak v úspěšném čtvrtfinále proti druholigovému Vyškovu (4:0). S jakými dojmy opouštěl vršovický trávník?
Reklama
Reklama

"Šlo to skvěle. Vyškov jsme do ničeho nepouštěli, takže ideální čas na to se vrátit," liboval si po čistém kontu webem slavia.cz citovaný exolomoucký strážce svatyně, jenž v posledních měsících kryje záda o dva roky mladšímu Ondřeji Kolářovi.

O všem rozhodla výborná desetiminutovka mezi 12. a 22. minutou, v níž domácí favorit nasázel celku MFK hned tři branky. "Tyhle zápasy můžou být ošemetné. Vstoupili jsme do toho skvěle, nepodcenili to, jako se takové zápasy někdy dají podcenit. Byli jsme favorité a ukázali jsme to v plné síle," ozřejmil.

Janem Trousilem vedený soupeř ale nebyl úplně bezzubý a čas od času zahrozil také on. "Věděli jsme to. Viděli jsme jejich zápasy, mají šikovné útočníky. Všichni vzadu jsme si museli dávat pozor a myslím si, že jsme to dobře odbránili. Kluci si zaslouží pochvalu," ocenil své kolegy Mandous.

Bylo zajímavé, že tři tyče středečního protivníka hájil kmenový slávista a syn majitele bronzu z Eura 2004 Antonín Kinský, jehož čeká za necelé dva týdny oslava dvacátých narozenin. Jak se mu líbil jeho výkon?

"Tonda chytal skvěle. Kdyby tam nebyl, tak by to byl daleko větší rozdíl. S Tondou jsem v kontaktu, píšeme si. Udělal velký pokrok, je jenom dobře, že chytá druhou ligu," uzavřel na konto odchovance Dukly, na jehož adresu se vyjádřil i asistent trenéra Jaroslav Köstl. "Tonda je skvělý brankář, sledujeme ho opravdu pečlivě. Několikrát jsme se na něj byli podívat v Drnovicích i v zápasech, které hrál okolo Prahy. Máme i videa, hrozně se o něj stará Štěpán Kolář, má tady i individuální tréninky. Teď to tedy tak nebylo, protože jsme hráli proti sobě, jinak fakt každý týden sem Tonda dochází. Po každém zápase si s ním volá, probírají věci ze zápasu, říkají si, co kde mělo být. I ve Vyškově mají skvělého trenéra gólmanů, to je další plus. Pro nás je to obrovský příslib do budoucna, posunul se po sportovní i lidské stránce, změnil nastavení sebe sama a věříme, že tady jednou dokáže velké věci," navnadil sešívané publikum člen realiačního týmu.

Dynamo-Slavia, Sparta-Teplice, Plzeň-Olomouc. Dortmund-Lipsko, Real-Barca, Sparta B-Slavia B!