eFotbal

Klíma si nemyslí, že už by v ostravské hierarchii přeskočil Almásiho, přesto doufá, že prolomí hranici 10 branek

Klíma si nemyslí, že už by v ostravské hierarchii přeskočil Almásiho, přesto doufá, že prolomí hranici 10 branek
Klíma si nemyslí, že už by v ostravské hierarchii přeskočil Almásiho, přesto doufá, že prolomí hranici 10 branekFlashscore
Pětadvacetiletý čahoun Jiří Klíma zakončil sezony 2019/2020 a 2020/2021 se sedmi vstřelenými brankami a stejnou bilanci má také v právě probíhajícím ročníku 2021/2022, což znamená, že tentokráte může být mnohem úspěšnější.
Reklama
Reklama

Na deset pobytů v základní sestavě a 982 odehraných minut je jeho produktivita ucházející a v Mladé Boleslavi se mu dokonce podařilo posadit na lavičku náhradníků nejlepšího dosavadního střelce Baníku Ladislava Almásiho.

Že by se na Bazalech měnil status útočníka číslo 1? "Takhle bych to neřekl. Oba vypadají dobře, pracují. Měli jsme tu ale nějaký záměr. Věděli jsme, že asi nebudeme v kombinaci tak silní jako Boleslav, chtěli jsme proto dobře napadat a bránit. V tom je Klíla v kombinaci s Kuzmanovičemlepší. Almási má zase jiné přednosti, které ukazuje ve vápně," přednesl na webu sport.cz Ondřej Smetana.

Výměnu rolí necítí ani sám Klíma, který v minulosti střílel branky také za Vysočinu Jihlava či Znojmo. "Neřekl bych, že je někdo jednička. Prostě jsem teď začal jaro já. V zimě jsem dal tři góly, takže jsem doufal, že bych mohl naskočit i v lize. Je znát, že mám za sebou kompletní přípravu. Dřív jsem míval často problémy, teď se cítím fakt dobře. Jsem rád za důvěru," doplnil na sport.cz ofenzivně laděný dlouhán.

A co gólové cíle pro následující týdny a měsíce? "V minulé sezoně jsem dal sedm gólů, ale odehrál jsem jen devatenáct zápasů, protože jsem měl zdravotní problémy. Myslím, že jinak bych jich dal třeba víc. Každopádně se v Ostravě cítím dobře, taky už nejsem nejmladší, nejsem už talent nebo něco podobného. Góly se ode mě čekají. Doufám, že mi to tam bude padat a prolomím hranici deseti branek," uzavřel na sport.cz spoluhráč Tetoura, Budínského či Falty.

U Nisy to Novotnému nevyšlo, Sparta ho tedy vyslala k Litavce a přeje mu vydařené jaro...

Zdroj: sport.cz