eFotbal

Kolik by podle tabulkových cen stáli veteráni Laštůvka, Matějovský, Hübschman, Jindřišek či Zavadil?

Kolik by podle tabulkových cen stáli veteráni Laštůvka, Matějovský, Hübschman, Jindřišek či Zavadil?
Kolik by podle tabulkových cen stáli veteráni Laštůvka, Matějovský, Hübschman, Jindřišek či Zavadil?Flashscore
Ještě pár desítek let zpět bylo nepřípustné, aby brázdili prvoligová kolbiště čtyřicátníci. Například Antonín Panenka končil v Rapidu Vídeň v sedmatřiceti letech a Ladislav Vízek opouštěl Le Havre dokonce již jako třiatřicetiletý.
Reklama
Reklama

Sportovní věk se z několika důvodů neustále prodlužuje a i díky tomu v současnosti okupuje Fortuna:ligu hned čtyřlístek hráčů, kteří již oslavili (nebo za pár měsíců oslaví) 40 let.

Za jakou cenu by mohli být k mání i v jejich požehnaném fotbalovém věku?

Vůbec nejdražším veteránem tuzemského prostředí je podle tabulkových cen portálu transfermarkt.com Jan Laštůvka z Baníku Ostrava, jehož čeká oslava kulatého jubilea letos v létě. I v současnosti je u něj však uváděna cena 200 tisíc eur, čili přibližně nějakých 5 milionů korun.

Druhým nejhodnotnějším nestorem zdejší prvoligové branže je jablonecký univerzál Tomáš Hübschman, u jehož jména svítí necelé dva miliony korun. Třetí v pořadí - boleslavský špílmachr Marek Matějovský - by pak byl k mání za nějaký milion a čtvrt.

U Pavla Zavadila, mimochodem nejstaršího fotbalistu zdejších dvou profesionálních soutěží, pak uvádí dotyčný specializovaný server 250 tisíc korun.

P.S.: Dotyčné ceny berte opravdu s rezervou. Fotbalisté těsně před odchodem do penze podepisují už jen krátkodobé smlouvy a pokud by je chtěl nějaký klub přetáhnout, mohl by si na ně počkat.

Nejdražší veteráni první a druhé české nejvyšší soutěže:

Jan Laštůvka (39 let, Baník) - 200 tisíc eurTomáš Hübschman (40 let, Jablonec) - 75 tisíc eurMarek Matějovský (40 let, Mladá Boleslav) - 50 tisíc eurJosef Jindřišek (40 let, Bohemians 1905) - 25 tisíc eurAleš Schuster (40 let, Prostějov) - 25 tisíc eurPavel Zavadil (43 let, Brno) - 10 tisíc eur

Csaplár buší do fotbalu, ale kámošů Nezmara a Chovance se zastává. Nikdo z nich blbce nedělá, můžou si za to sami

Zdroj: transfermarkt.com