eFotbal

Konec neapolské pohádky! Mertens pod Vesuvem končí

Konec neapolské pohádky! Mertens pod Vesuvem končí
Konec neapolské pohádky! Mertens pod Vesuvem končíFlashscore
Všechno jednou končí a něco nového začíná. I takto se dá nazvat konec éry fotbalové Neapole, která dnešním dnem končí. V jejícm dresu nebude pokračovat legenda klubu - Dries Mertens.
Reklama
Reklama

Když z týmu odchází nejlepší střelec všech dob, nedá se nahradit jen tak mávnutím ruky nebo kouzelného proutku. Stejný problém budou muset řešit pod Vesuvem. Na nové smlouvě se nedohodla ikona tohoto klubu, Dries Mertens.

397 soutěžních zápasů a 148 gólů. Taková je vizitka tohoto Belgičana, který v Neapoli strávil 9 sezón. Až za ním jsou jména jako Insigne, Hamšík nebo Maradona. Jen málokdo se může pyšnit takovou statistikou.

Během devíti let v klubu se z Mertense stala jednoznačná ikona a opora klubu. Teď je však všemu konec a po odchodu Lorezna Insigneho se tvrdé jádro rozpadá. I když s Neapolí ligu nevyhrál, s týmem 2x slavil vítězství v Italském poháru.

Když před devítí lety Dries přicházel z Eindhovenu, určitě si nemyslel, jak velkou modlou se v Itálii stane. Konec v klubu má jen jeden jediný důvod a to jsou peníze. Ředitel Aurelio De Laurentiis dodal, že nemohl vyhovět finančním požadavkům hráče.

Kam Mertens zamíří? Zůstane v Itálii nebo se přesune třeba do MLS za Insignem a Bernardeschim?