eFotbal

Koubek má koronavirus, jeho nástup do přípravy Augsburgu je odložen

Koubek má koronavirus, jeho nástup do přípravy Augsburgu je odložen
Koubek má koronavirus, jeho nástup do přípravy Augsburgu je odloženFlashscore
Tým bojující o udržení v nejvyšší německé soutěži vedle českého brankáře bude na začátku přípravy postrádat i trojici dalších hráčů. Jejich testy nicméně na rozdíl od toho Koubkova byly pouze neprůkazné.
Reklama
Reklama

Podzim strávil na lavičce, za Augsburg Tomáš Koubek neodchytal ani minutu a veškerý čas na hřišti musel přepustit Poláku Rafalu Gikiewiczovi. Vzhledem k smlouvé do konce sezóny 2023/24 jej tak čekal intenzivní boj o místo jedničky bavorského týmu. O začátek přípravy ale český reprezentant přijde. Koubek měl během středečního intra přípravy Augsburgu pozitivní test na koronavirus a místo do brány zamířil do izolace. Spolu s ním tam (možná dočasně míří i trojice spoluhráčů Reece Oxford, Niklas Dorsch a Daniel Klein. Jejich pozitivní testy nicméně nebyly průkazné.

Trenér Augsburgu Markus Weinzierl to komentoval předpokladem, že on sám i jeho kolegové trenéři v bundeslize budou v nadcházejících týdnech hodně improvizovat. Zapříčinit to má vysoce nakažlivá varianta koronaviru omikron, která si postupně “podmaňuje” Evropu i Německo. "To je prostě  fakt i pro příští týdny. Fotbal je vždycky hazard, ale teď se k němu přidalo ještě tohle," komentoval situaci pro  Augsburger Allgemeine sedmaWeinzierl.

"V příštích několika týdnech to zasáhne každého. Budou zde různé faktory štěstí. Doufám, že budeme ušetřeni a nebudeme mít příliš velkou smůlu," pokračoval Weinzierl. "Musíme řešit problémy, které přicházejí, a improvizovat. V posledních šesti měsících jsme to dělali častěji." Augsburg - zřejmě bez Koubka, který tak přijde i o své místo na lavičce - jarní část začne 8. ledna na hřišti Hoffenheimu.

zdroj: Augsburger Allgemeine