eFotbal

Kouč Hradce Koubek: Cítím se výborně a plný energie, kvalitní tým k sobě ale potřebuji

Kouč Hradce Koubek: Cítím se výborně a plný energie, kvalitní tým k sobě ale potřebuji
Kouč Hradce Koubek: Cítím se výborně a plný energie, kvalitní tým k sobě ale potřebujiFlashscore
Plný energie naskočil do svého nového trenérského angažmá v Hradci Králové kouč Miroslav Koubek. Na lavičce Východočechů bude chtít všem dokázat, že ani v 69 letech ještě v první lize neřekl poslední slovo. Jeho hlavním úkolem je pak samozřejmě dovést nováčka k záchraně.
Reklama
Reklama

S heslem, že kvalitní kondice je základ, se Koubek vřítil do své nové mise. Bývalý lodivod Baníku i Plzně byl ostatně vždycky známý tím, že si na fyzičce zakládal. A stejné to bude i teď v Hradci. 

"Nováček má vždy výhodu, že hraje s velkým nadšením. Myslím si, že důležitá bude týmovost ve spojení s bojovností, nasazením a odhodláním. A na to dobrou kondici potřebujete," pousmál se Koubek v rozhovoru pro iDnes.

Zároveň ale ocenil, v jak skvělém stavu přebírá tým z rukou Zdenka Frťaly, jenž dovedl Hradec do nejvyšší soutěže. "Nejdřív musím říct, že můj předchůdce zaslouží můj velký respekt a uznání za to, co s Hradcem dokázal. Můžu to sám posoudit. Se svými mužstvy jsem do první ligy postoupil dvakrát, proto vím, jak velká práce a velké úsilí to jsou," prohlásil Koubek, který naposledy působil coby asistent u české reprezentace.

Skončit tam musel v září 2018, fotbal však sledovat nepřestal. Pro Hradec tak bylo jeho jmenování celkem jasná volba. "Mužstvo v tuto chvíli znám tak na devadesát procent. Je to dobrý, zajímavý mix, v němž jsou starší hráči, nechybí střední generace a ani dravé mládí. Mužstvo je dobře organizované a rozhodně má potenciál. Pravděpodobně si však na ligu budeme muset zvyknout a doplnění není od věci," konstatoval zkušený lodivod, jehož asistenty budou Stanislav Hejkal a Adrian Rolko.

"Jsem už v pokročilejším věku. Sice se cítím výborně a mám spoustu energie, ale v této fázi trenérské kariéry k sobě potřebuji kvalitní tým," glosoval to Koubek.