eFotbal

Kovář: Rád bych šel zase někam hrát a dokázat, že do United patřím a v Manchesteru si vybojoval novou smlouvu

Kovář: Rád bych šel zase někam hrát a dokázat, že do United patřím a v Manchesteru si vybojoval novou smlouvu
Kovář: Rád bych šel zase někam hrát a dokázat, že do United patřím a v Manchesteru si vybojoval novou smlouvuFlashscore
Český reprezentant do jednadvaceti let Matěj Kovář, jenž už několik let patří slovutnému Manchesteru United, strávil soutěžní ročník 2020/2021 na dvou rozdílných adresách.
Reklama
Reklama

Zatímco první polovinu sezonu strávil v třetiligovém celku Swindon Town, za který si připsal své první starty v dospělém fotbale, zbylého půl roku se opět vrátil na rudou stranu Manchesteru a hrál za jeho tým do třiadvaceti let.

Jak vzpomíná na půlroční misi v League One? "Samozřejmě byl jsem zklamaný po půl roce, jak to dopadlo, že jsem se musel vrátit do svého klubu, ale postupem času beru štaci jako velkou zkušenost. V League One jsem odchytal 18 utkání, což není na začátek úplně špatné. Hodně jsem se tam toho naučil. V klubu se udála spousta věcí, které bych jako jedenadvacetiletý kluk neočekával a s nimiž jsem se do té doby nesetkal, takže mě to určitě pomohlo psychicky. Samozřejmě je velký rozdíl přechod z juniorky do dospělého fotbalu. Všechno je jinačí," přiznal v interview pro sport.cz mladý strážce svatyně.

Byť Swindon v posledním kole soutěže zvítězil na půdě Wiganu, nakonec sestoupil a čeká ho až League Two. "Klub měl ambice, jenže se vyskytly určité finanční potíže. Tohle šlo ale mimo mě, já se spíš soustředil sám na sebe a svůj výkon, ale říkám, je to škoda, protože si myslím, že by si Swindon zasloužil hrát League One," doplnil na sport.cz Kovář.

I když měla jeho půjčka trvat až do letošního léta, nakonec byla o polovinu kratší a on se musel hlásit v divadle snů na Old Trafford hned po novém roce. Z jakého důvodu? "Bylo to rozhodnutí moje a klubu, a asi to byl správný krok. United chápali, že hostování mi už nic nedá a že mi spíš škodí, takže bude lepší, když se vrátím zpátky. Trochu se zklidním a dám si hlavu do pořádku. S trenéry v Manchesteru jsme si řekli pár věcí, ukázali mi sestřih utkání z celé mojí půl sezony. Celkově jsme si to rozebrali, což mi určitě pomohlo. Bylo super, že lidi to neberou jako neúspěch, ale spíš zkušenost, která mě může pomoct," zaznělo z úst brankáře, který má podle serveru transfermarkt.com aktuální tržní cenu 250 tisíc eur.

V posledních měsících si odchovanec Slovácka připisoval starty výhradně za juniorku, čili mužstvo do třiadvaceti let, s A-týmem norského manažera Solskjaera ovšem přišel do kontaktu také a ne málo. "Pravidelně, de facto furt! Za U23 jsem jenom chytal zápasy. Taky pomohlo. Bylo super, že lidi to neberou jako neúspěch," pokračoval na sport.cz klient agentury Sport Invest, jenž se odebral na ostrovy již v úvodu roku 2018.

Kontrakt s United má ještě na jednu sezonu do června 2022. Viděl by se v nejbližší době opět na nějakém hostování? "Určitě. Ve Swindonu to byla velká zkušenost. Namotivovalo mě to a rád bych šel zase někam hrát a dokázat, že si šanci mezi dospělými zasloužím a do United patřím a případně si v Manchesteru vybojoval novou smlouvu," zakončil Kovář, jehož stanovisko nabídl portál sport.cz.

Soutěžte s Ryobi o 10 míčů adidas, s nimiž se letos bude hrát na mistrovství Evropy!

Zdroj: sport.cz