eFotbal

Kozák se blíží do formy: Poslední zápasy jsem platný nejen v koncovce, ale i ve hře. Plním, co po mně trenér chce

Kozák se blíží do formy: Poslední zápasy jsem platný nejen v koncovce, ale i ve hře. Plním, co po mně trenér chce
Kozák se blíží do formy: Poslední zápasy jsem platný nejen v koncovce, ale i ve hře. Plním, co po mně trenér chceFlashscore
Exsparťan Libor Kozák (32) doposud naskočil v maďarské NB I do osmi duelů a třemi brankami pomohl svému celku Puskás Akademia FC k průběžné druhé pozici, s tím, že mají Stronati, Plšek, Baluta a spol. stejně bodů jako vedoucí Ferencváros.
Reklama
Reklama

"Blížím se do formy, když to srovnám s tím, kde jsem byl před dvěma měsíci. Poslední zápasy jsem platný nejen v koncovce, ale i ve hře. Plním, co po mně trenér chce. Snažím se pomáhat týmu a góly dříve nebo později přijdou. Vyhráli jsme nyní pět zápasů v lize v řadě, jenže konfrontaci s mistrovským Ferencvárosem máme teprve před sebou. V Budapešti hrajeme v prosinci a teprve na konci ledna nás čeká doma zápas, který si klub nechal odložit kvůli předkolu Ligy mistrů se Slavií. Dřívější termín se na podzim asi nenašel, protože v týdnu hraje utkání skupiny Evropské ligy. Čekal jsem, že se v ní bude víc prosazovat a dělat lepší výsledky," poukázal na konto ústředního rivala bývalý útočník Lazia či Aston Villy, jehož vyjádření nabídl portál gol.cz.

Zatímco v minulé sezoně finišoval Puskás na překvapivé druhé pozici, nynější stříbrná příčka už tak překvapivá není a kdo ví, zda z toho nakonec nebude útok na historický primát. "Ferencváros má kvalitní a široký kádr, dominuje maďarské lize několik poslední let, zkusíme ho však potrápit. Jsme teď sice na špici tabulky, ale mluvit o titulu by bylo asi silné. Po teprve třetině odehrané ligy je ještě těžké dělat nějaké prognózy do sezony. Chtěli bychom zůstat až do jejího konce v tabulce nahoře, dostat se do pohárové Evropy a uspět v ní pak podstatně lépe, než letos," připomněl neblahé léto svěřenec slovenského kouče Zsolta Hornyáka, který vše zhodnotil pro magazín Gól.

Sám Kozák, jehož mužstvo čeká po repre pauze výjezd na půdu Paksi SE, dostal v Maďarsku kontrakt jen na rok, čili do léta 2022, nicméně o případném prodloužení by mohly obě strany jednat již v zimě. "Kde ale po mojí kariéře natrvalo zakotvíme, ještě nevíme. Mám v klubu smlouvu na rok s opcí, tu má většina kluků. Bavili jsme se s vedením, že si na konci roku na tohle téma sedneme. Hodně bude záležet na mém zdraví a fotbalové prospěšnosti pro tým," zakončil na gol.cz exreprezentant, jenž ve volných dnech vyráží buď do Prahy nebo do Opavy.

Csaplár věří tomu, že majitel Sparty dostává naprosto zkreslené informace: Je obklopen lidmi, kteří mu lžou

Zdroj: gol.cz