eFotbal

Kozel se dočká velké posily do zálohy. Pod Ještěd zapluje po pěti letech v zahraničí Žambůrek

Kozel se dočká velké posily do zálohy. Pod Ještěd zapluje po pěti letech v zahraničí Žambůrek
Kozel se dočká velké posily do zálohy. Pod Ještěd zapluje po pěti letech v zahraničí ŽambůrekFlashscore
Bývalý mládežnický reprezentant Česka Jan Žambůrek se vrací po pěti letech do domácího prostředí, ve kterém prošel jak Bohemians 1905, tak Slavií.
Reklama
Reklama

Dvaadvacetiletý záložník, jehož současná tržní cena se podle transfermarkt.com pohybuje okolo 12 milionů korun, byl od loňského ledna kmenovým hráčem dánského Viborgu.

V tamní Superlize sice od té doby nasbíral bývalý hráč Brentfordu i Shrewsbury Town hned šestatřicet startů, nicméně nejbližší budoucnost stráví v české nejvyšší soutěži.

Aktuálně osmý tým dánské ligy ho podle novináře Luďka Mádla zapůjčí na celý ročník do Slovanu Liberec, v jehož barvách by mohl teoreticky debutovat již o víkendu proti Spartě.

V aktuální sezoně 2023/2024 si zahrál proti Hvidovre, Odense a Nordsjællandu, nicméně základní sestava se ho netýkala nikdy a dohromady odehrál jen necelých 100 minut čistého času.

Na šest příležitostí to není mnoho a bylo zřejmé, že dánský kouč Jacob Friis evidentně věří jiným.

Jak tomu asi bude pod hlavním trenérem podještědského souboru Lubošem Kozlem?

Nutno říci, že když u Nisy "restartoval" kariéru jiný krajánek Michal Sadílek, pomohlo mu to a v Twente se po návratu do Nizozemska vypracoval v oporu středové řady.

Wiesner s Mejdrem se musí mít na pozoru. S příchodem do Sparty je spojován ekvádorský reprezentant z Genku