eFotbal

Král odehrál v roce 2022 jen pár minut, přesto ho Šilhavý povolal spolu s Mandousem do repre. Jak to vysvětlil?

Král odehrál v roce 2022 jen pár minut, přesto ho Šilhavý povolal spolu s Mandousem do repre. Jak to vysvětlil?
Král odehrál v roce 2022 jen pár minut, přesto ho Šilhavý povolal spolu s Mandousem do repre. Jak to vysvětlil?Flashscore
Česká reprezentace zahájila v pondělí v Praze přípravu na zápasy Ligy národů. Trenéři museli první den srazu udělat změnu v nominaci na brankářském postu. Nemocného Jiřího Pavlenku nahradil Aleš Mandous. Dodatečnou pozvánku dostal také Alex Král.
Reklama
Reklama

Národní tým se v pondělí sešel na hotelu NH Collection Prague. Už ve čtvrtek ho čeká zápas proti Švýcarsku, v neděli pak proti Španělsku. Obě utkání se budou hrát v Edenu. Následně odletí reprezentace k zápasům v Portugalsku a Španělsku.

„Jiří Pavlenka je bohužel nemocný, a tak jsme už na konci minulého týdne kontaktovali Aleše Mandouse,“ vysvětlil manažer a vedoucí reprezentace Tomáš Pešír změnu v nominaci.

Trenéři rovněž povolali Alexe Krále. Aktuálně tak má nominace čtyřiadvacet jmen včetně tří brankářů. Hlavní kouč Jaroslav Šilhavý navíc už avizoval, že pozvánku mohou dostat i někteří reprezentanti do jednadvaceti let, a to po jejich pátečním kvalifikačním zápase proti Anglii.

„Vytížení Alexe Krále ve West Hamu nebylo v uplynulé sezoně takové, jako bychom si my i Alex představovali. Ale víme, že tréninku dával o to víc. Navíc každý den trénoval s hráči, kteří skončili na sedmém místě nejkvalitnější ligy světa. Chceme ho vidět a mít ho dva týdny v týmu. O svém potenciálu nás v minulosti přesvědčil a všichni mu přejeme, aby pro něj další sezony byly úspěšnější, a tím pomohl i reprezentaci,“ vysvětlil trenér Jaroslav Šilhavý.

V pondělí čeká reprezentaci první trénink a příprava už začne směřovat ke čtvrtečnímu utkání proti Švýcarsku.

Šilhavému chybí 10 hráčů, ale přesto Objev sezony Juráska ani Lecjakse nenominoval... A Křetínský šokuje!

Zdroj: repre.fotbal.cz