eFotbal

Král: V Schalke začíná nová éra. Řekl bych, že máme všechny potřebné podmínky k tomu, abychom byli úspěšní

Král: V Schalke začíná nová éra. Řekl bych, že máme všechny potřebné podmínky k tomu, abychom byli úspěšní
Král: V Schalke začíná nová éra. Řekl bych, že máme všechny potřebné podmínky k tomu, abychom byli úspěšníFlashscore
Alex Král měl během léta na stole několik nabídek, nakonec ale zvolil odchod do Gelsenkirchenu, respektive do Veltins Areny, kde je doma sedminásobný šampion Německa Schalke 04.
Reklama
Reklama

"Všechno si sedlo, chtěl mě trenér i vedení, chtěl jsem sem já. Jinde se takhle všechny okolnosti nesešly. Bundesliga je sledovaná, nebylo o čem přemýšlet. Vím, do čeho jdu. Do jedné z top lig, kde to nebude jednoduché. Všechny zápasy jsou strašně vyrovnané, může to být velmi podobné jako v Premier League. Ale dnes je to v podstatě těžké všude, týmy se vyrovnávají. Každopádně máme před sebou hodně náročnou sezonu, od fanoušků i od vedení jsou cítit velká očekávání. Celkově si myslím, že v Schalke začíná nová éra. Řekl bych, že máme všechny potřebné podmínky k tomu, abychom byli úspěšní," uvedl dnes již bývalý záložník West Hamu United, jehož slova lze najít na portálu gol.cz.

Osobně bude chtít po uplynulém ročníku bez vytížení hlavně hrát a hrát. "Chci odehrát co nejvíc zápasů, to je cíl pro každého hráče před každou sezonou. Jsem tady, jdu se poprat o místo. Věřím, že se do sestavy probojuju a budu pro tým platný," přidal na gol.cz exslávista s minulostí v Teplicích, který se nebojí ani obří přestavby kádru, který přivítal více než 10 nováčků. "Líbí se mi to. Mám rád, když se kluby nebojí všechno změnit. Bude to chtít určitě čas, na druhou stranu si myslím, že si vše brzy sedne. Takový pocit mám z tréninků i z přípravných zápasů. Věřím, že sezona může být úspěšná."

V generálce na první bundesligové kolo triumfovali horníci na půdě Bremeru 5:0 a čtyřiadvacetiletý český reprezentant figuroval v základní sestavě. "V první řadě si chceme prosadit svou taktiku a fotbal, kterým se chceme prezentovat. Chceme hrát atraktivním stylem, hodně pracovat, presovat. Toho se chceme držet a udělat úspěšnou sezonu," uzavřel v interivew pro Gól kudrnatý pracant, jehož nový klub se za pár dní představí v Kolíně nad Rýnem.

Dvě kola F:L. Slavia-Panathinaikos, Plzeň-Tiraspol, Slovácko-Fenerbahce. Startuje PL i bundesliga! II. liga: Slavia B-Sparta B

Zdroj: gol.cz