eFotbal

Křeslo se začíná kymácet. Prvoligoví trenéři, kteří by mohli brzy přijít o práci

Křeslo se začíná kymácet. Prvoligoví trenéři, kteří by mohli brzy přijít o práci
Křeslo se začíná kymácet. Prvoligoví trenéři, kteří by mohli brzy přijít o práciFlashscore
Je příliš brzy? Jak se to vezme. Šéfové fotbalových klubů sice bývají trpěliví, nicméně občas přeteče pohár trpělivosti velmi rychle. Třeba již na samotném začátku sezony. A jinak tomu není ani v Česku. Ve FORTUNA:LIZE se začínají rýsovat čtyři týmy, kde by k trenérské změně mohlo dojít velmi rychle.
Reklama
Reklama
MIROSLAV KOUBEK (Plzeň)

Řekněme, že je z nejhoršího venku. Zázračným způsobem unikl ostudě a Plzeň přenesl do dalšího předkola Evropské konferenční ligy proti kosovskému celku Drita, ale snad žádný soudný fanoušek by neřekl, že šlo o parádní fotbal.

Trochu lepší to bylo v neděli, kdy Viktoria Plzeň na svém domácím stadionu porazila Baník, takže i v lize nabrala konečně dech. A hlavně začala dávat branky. Po utrápených prvních zápasech, kdy byla vděčná za jednu branku proti Hradci Králové, zažila gólovou radost ve zmiňovaných dvou utkáních dohromady pětkrát.

To už zní o něco lépe. Přesto Koubek nemůže být v klidu. Faktorů je hned několik. Na lavičce číhá Jan Trousil. Začínající trenér, o kterém se říká, že je nadějný a v Plzni by si mohl odbýt ligovou premiéru v nové roli. Z vrchu na vše dohlíží noví majitelé, kteří se netají touhou mít v Plzni zahraničního trenéra. A ostatně i sám Koubek se označil za překlenovacího trenéra.

Bilance v tomto ročníku: 2 výhry, 2 remízy, 1 prohra, skóre 6:4

Foto: FC Viktoria Plzeň

PAVEL HAPAL (Baník Ostrava)

Dost možná nejjasnější kandidát. Tragické jaro, boje ve skupině o udržení. V nové sezoně ale změna nepřišla. Minimálně tedy v trenérském štábu ne.

Na přestupovém poli byl Baník naopak jeden z nejaktivnějších týmů. A posily, které přivedl, dávaly smysl. Mladí borci, kteří se hodí do moderního fotbalu.

Efekt je ale nulový. Tedy, abychom ostravským nekřivdili, je jednobodový. Ale to je za tři kola strašně málo. Dvě venkovní utkání, nula bodů, šest inkasovaných branek. Jediný bod Baník „slavil“ doma proti Slovácku. Na svém stadionu navíc příště přivítá namlsaný Hradec Králové.

Jestli by se někdo opravdu měl bát o své místo, je to Pavel Hapal.

Bilance v tomto ročníku: 0 výher, 1 remíza, 2 prohry, skóre 2:6 

a

        

Foto: FC Baník Ostrava

PAVEL VRBA (Zlín)

Přišel, viděl, zachránil. Jasně daný úkol Pavel Vrba splnil, ligu ve Zlíně zachránil, i když to někdy vypadalo už velmi bledě.

Byl to velký úspěch. A to bez nadsázky, kádr Zlína byl při nejlepším průměrný, proti Vyškovu měl opravdu namále. Ale povedlo se, první liga v Baťově městě zůstala. Odešlo však poměrně velké množství hráčů, kteří se buď nenahradili nebo nedostatečně.

Zlín se po třech kolech krčí s nulou na předposledním místě. Měl těžký los, ale dá se na to vymluvit? Proti Karviné přišel totální výbuch, proti Spartě trochu smůla kvůli nešťastné ruce. V posledním zápase na Slavii byl sice výsledek těsný, ale herní dominance Slavie byla jasná.

V dalším kole do Zlína zajíždí silný Liberec, ševci následně jedou do nové arény Hradce. Reálně hrozí nula i po pěti kolech.

Bilance v tomto ročníku: 0 výher, 0 remíz, 3 prohry, skóre 2:7

Foto: FC Zlín

TANDEM TOMÁŠ ZÁPOTOČNÝ A MAREK NIKL (České Budějovice)

Dynamo si tuto dvojici vytáhlo z Příbrami. Jihočechům měla naordinovat moderní fotbal, který bude bavit. V této sezoně ale baví jen soupeře. Chvályhodné sice je, že se Budějovice v každém zápase střelecky prosadily. Ale druhá strana hřiště: nekvalita, chybovost a naivita. 

Možná to zní přísně, ale když ve třech zápasech inkasujete dvanáct branek, jinak to prostě označit nejde. Navíc nešlo o příděly, které se udělují na Letné či v Edenu. Dostat pět branek v Hradci nebo čtyři na Slovácku, to je na pováženou.

Dynamo se snaží jít svým směrem, což je rozhodně dobře, nicméně je otázka, jak dlouho ještě budou současní trenéři pokračovat.

Bilance v tomto ročníku: 0 výher, 0 remíz, 3 prohry, skóre 3:12

Foto: SK Dynamo České Budějovice