eFotbal

Kritiky si nikdo nevšímal a tohle je výsledek. Zranění se jen množí a bude to ještě horší, zlobí se ten Hag

Kritiky si nikdo nevšímal a tohle je výsledek. Zranění se jen množí a bude to ještě horší, zlobí se ten Hag
Kritiky si nikdo nevšímal a tohle je výsledek. Zranění se jen množí a bude to ještě horší, zlobí se ten HagFlashscore
Nová sezona sotva začala a Rudí ďáblové sčítají zraněné. V jeden moment jich měli dvanáct, nejvíce jim přitom hoří obrana.
Reklama
Reklama

Dlouhodobě se zranili Malacia a Shaw, tedy dva leví beci, na což Erik ten Hag zareagoval tím, že na hostování z Tottenhamu přivedl Reguilona. Ani tento krok jeho problém nevyřešil, po pár dnech si Reguilon natáhl stehenní sval a i on vypadl ze sestavy.

Co se dá dělat? Vesměs nic, jenom čekat a doufat, že se na klíčová utkání vrátí opory zpátky. Stížnosti totiž očividně nepomáhají…

„Mnoho, mnoho mých kolegů si už stěžovalo, jak je ten zápasový kalendář nabitý, a přesto se zde najdou lidé, kteří se ho stále snaží rozšířit. Cožpak si nikdo neuvědomuje, že hráči nejsou stroje?“ tázal se Erik ten Hag novinářů na tiskové konferenci, jež předcházela utkání s Crystal Palace.

„Ty problémy se zhoršují a jak poroste počet zápasů, tak i nadále poroste marodka. Tohle se rozhodně samo od sebe nezastaví,“ vyčítal všem, co se na sestavování hracího kalendáře podíleli.

„Nedávno jsem říkal, že hráči stále mají v nohách ještě minulou sezonu, to je pravda. Protože se konalo mistrovství světa, nebyl zde žádný čas na regeneraci. A od příštích sezon to bude ještě složitější, protože přibydou zápasy v rámci evropských soutěží…,“ postěžoval se Erik ten Hag.

Dle serveru premierinjuries mají ďáblové momentálně 10 zraněných hráčů. To je stejný počet, jako má takový Sheffield, o jednoho méně má pak Newcastle. Vůbec nejhůře na tom je Chelsea, která má mimo hru 12 fotbalistů. I tohle může být nepochybně příčina jejich dosavadního herního nezdaru.