eFotbal

Krmenčíkovi to teď padalo hodně na tréninku, vypadal skvěle, prozradil Trpišovský. Podrží Kuchtu, nebo ne?

Krmenčíkovi to teď padalo hodně na tréninku, vypadal skvěle, prozradil Trpišovský. Podrží Kuchtu, nebo ne?
Krmenčíkovi to teď padalo hodně na tréninku, vypadal skvěle, prozradil Trpišovský. Podrží Kuchtu, nebo ne?Flashscore
Pětačtyřicetiletý vršovický odborník Jindřich Trpišovský ví, že jeho sešívaný tým bude ve čtvrtek večer na Sinobo Stadium čelit soupeři, který bude hrát v hodně zataženém bloku. Dle svých slov to však cítí tak, že by se chtěla Slavia proti Maccabi Haifa rehabilitovat za izraelský výlet jak výsledkově, tak výkonnostně. Na předzápaosové tiskové konferenci rozebíral někdejší šéf Žižkova i Liberce nejen nynější zdravotní stav mistrovského kádru, ale i možné dva otazníky ohledně základní sestavy.
Reklama
Reklama

O tom, jaký je aktuální zdravotní stav týmu...

"Změny určitě budou, ať už vynucené nebo nevynucené. Budou tam nějaké absence. Kvůli zdravotnímu stavu to teď vypadá na dva hráče, kteří byli v nominaci na utkání s Plzní a taky Kuba Hromada, který není na soupisce pro Evropskou konferenční ligu. Myslím si, že nás určitě doplní ještě jeden z hráčů, který byl dlouhodobě zraněný. Existuje tam ještě šance na jednoho hráče, který nehrál v nedělním zápase. Doufám, že nám přibudou dva hráči a pravděpodobně budou absentovat tři. Pevně doufám, že v nominaci bude Tomáš Holeš, i když asi určitě ne od začátku zápasu. Ale bude v nominaci, protože už trénuje s týmem. Byli bychom rádi, kdyby byl připravený na podstatnou část druhého poločasu. Trošku existuje naděje na start Oscara. U absencí bychom to nechtěli konkretizovat, protože se to může ještě změnit a nechceme pomáhat soupeři v přípravě na utkání."

O tom, jestli existuje šance, že bude hrát Holeš od úvodní minuty...

"Rád bych si s tou myšlenkou pohrával už kvůli tomu, že Kuba Hromada nemůže hrát, ale bohužel je to nereálné, protože měl Tomáš dlouhodobou absenci, při které mu jeho zdravotní problém neumožňoval rozvoj fyzické kondice. V plném tréninku je teprve dva až tři dny. Rád bych si s tím pohrával, ale ve hře to určitě není, od začátku nenastoupí."

O tom, zda si pohrává s myšlenkou dát do základu Krmenčíka...

"Z mého pohledu Honzovi Kuchtovi poslední zápasy úplně nevyšly. Na druhou stranu mu tým nepřipravil servis, ze kterého by profitoval. Takže jsme to spolu hodně řešili. Věřím, že mu tým pomůže, ale on pomůže i týmu. Myslím, že jeden z nich začne čtvrteční zápas, druhý ho dohraje a v neděli se to otočí. Chtěli bychom toho využít. Michaelovi to teď padalo hodně na tréninku, vypadal skvěle. Pohráváme si i s typologií těch zápasů a s typologií soupeřů, kteří nás čekají. Je možné, že se v jednom zápase objeví i společně na hřišti. Honza hrál velice dobře, startoval ty zápasy a pokud nehrál, tak se nám ten zápas úplně nedařil. Snažíme se to dělat tak, abychom hráče po prvním neúspěchu podrželi, protože není možné měnit hráče po jednom zápase, co se mu nepovede. Snažím se to brát z té druhé strany. Jsem rád, že při zranění Standy Tecla máme dva typologicky odlišné útočníky. Je možné, že se v těch zápasech protočí a je možné, že v jednom z nich budou hrát společně."

Pokud by se měl prodej Viktorie odložit, mohly by přijít prodeje Kalvacha, Buchy, Šulce či Beauguela...

Zdroj: slavia.cz