eFotbal

Kuchta a další desítky a desítky hráčů můžou ve zbytku jarní fáze zaplout do jakéhokoliv klubu...

Kuchta a další desítky a desítky hráčů můžou ve zbytku jarní fáze zaplout do jakéhokoliv klubu...
Kuchta a další desítky a desítky hráčů můžou ve zbytku jarní fáze zaplout do jakéhokoliv klubu...Flashscore
Cizinci v ruské i ukrajinské Premier League budou mít možnost dočasně ukončit své kontrakty bez jakéhokoliv postihu.
Reklama
Reklama

Pakliže se tak rozhodnou, na pár měsíců se z nich stanou volní hráči, kteří mohou přestoupit na libovolnou klubovou adresu a to dokonce i tam, kde už je ukončené přestupové okno.

Takto mohou učinit až do sedmého dubnového dne, s tím, že zatím se počítá s tím, že 1. července by se měli hlásit zpět ve svých domovských klubech.

Jejich pracovní dohody tak budou pozastavené, nikoliv vypovězené. Dotyčné rozhodnutí by se mělo dotknout hned 129 hráčů, kteří tak mohou jít kamkoliv.

FIFPro by se však nebránil tomu, aby byly kontrakty ukončeny úplně. Některým fotbalistům prý přestalo být příjemné oblékat trikot ruských mužstev. "Tito zahraniční hráči mají důvodné právo, aby nechtěli dále reprezentovat ruský klub. Měli by mít možnost okamžitě ukončit smlouvu se svým zaměstnavatelem, aniž by čelili jakýmkoli sankcím ze strany mezinárodních orgánů a mohli být registrováni v novém klubu bez jakéhokoli omezení, přesně podle pravidel přestupního období."

Nové rozhodnutí se dotýká i českého reprezentanta Jana Kuchty z Lokomotivu Moskva, jenž se na východ Starého kontinentu odebral v úvodu letošního roku a při své premiéře v ruské nejvyšší soutěži hned skóroval.

"Není to příjemné, ale nepanikaříme. Smlouva běží, liga se hraje a na to, abychom se současným stavem něco udělali, jsme malí páni. Čekáme a uvidíme, co se stane v létě," pronesl v úvodu týdne exslávistův agent Milan Martinovič.

Kuchtovy ruské problémy: Jak se dostat na baráž a co s českou červenou kartou?

Zdroj: tn.nova.cz