eFotbal

Kuchta? Jeho typologie je ojedinělá a způsob hry Ferencvárose by mu mohl sedět...

Kuchta? Jeho typologie je ojedinělá a způsob hry Ferencvárose by mu mohl sedět...
Kuchta? Jeho typologie je ojedinělá a způsob hry Ferencvárose by mu mohl sedět...Flashscore
Jeden ze dvou nejlepších střelců uplynulého ročníku Fortuna:ligy Jan Kuchta, který skóroval i v úvodním kole nového ligového ročníku, se posledního zápasu proti Sklářům neúčastnil kvůli viróze.
Reklama
Reklama

Bude konkurent Musy s Krmenčíkem k dispozici alespoň uprostřed pracovního týdne na Ferenecváros? "Byli bychom rádi, kdyby byl Kuchta k dispozici. Loni to byl náš útočník číslo jedna, má zkušenosti z evropských pohárů a sezonu začal dobře. Jeho typologie je ojedinělá a způsob hry Ferencvárose by mu mohl sedět. Budeme dělat všechno proto, aby byl k dispozici alespoň na část zápasu. Kdyby to ale mělo ohrozit jeho start v odvetě, tak to nebudeme lámat přes koleno. Chytřejší budeme po tréninku a ve středu dopoledne," přednesl hlavní trenér slávistické družiny Jindřich Trpišovský.

Výhoda Ferencvárose by měla být v tom, že je o něco víc rozehraný. V předkolech LM totiž absolvoval již čtyři zápasy a všechny se mu podařilo ovládnout. "Viděli jsme všechny zápasy, ale bylo to složité, protože v jediném ligovém utkání naskočili v hodně kombinované sestavě. Ve všech čtyřech předkolech byli jednoznačně lepší a styly týmů byly jiné než naše. Nakoukávali jsme i zápasy z minulé sezony, protože kádr Ferencvárose zůstal pohromadě. Koukali jsme hlavně na těžší duely a domácí zápas s Vilniusem, ze kterého jsme hodně vycházeli,“ přiznal na slavia.cz uznávaný stratég, jenž je v Edenu podepsán pod třemi tituly za sebou.

Tři primáty v řadě vybojoval i gigant z Budapešti. Hodnotu kádru má však podle transfermarkt.com stále o hodně vyšší jeho mužstvo. "Na hřišti hrají hráči, ne jejich hodnoty. Pevně si uvědomujeme kvality Ferencvárose nejen ze zápasů, které hráli, ale hovoří za ně i prostá fakta. Je to maďarský mistr, který vyhrál ligu o 20 bodů. Loni prošel kvalifikací do Ligy mistrů, kde odehrál skvělé zápasy, například s Juventusem doma. Nikdo jim neodešel, naopak jim přišli velice kvalitní hráči. Je to hegemon maďarské ligy, myslím si, že je to velice silný tým,“ uzavřel na klubových stránkách Trpišovský, jemuž se z týmu soupeře nejvíce líbí moderní útočník Mmaee.

Nejde jen o Čiviče a Maka. Jakými největšími osobnostmi disponuje současný slávistický nepřítel č. 1 Ferencváros?

Zdroj: slavia.cz