eFotbal

Kuchta se v příštích dvou zápasech na hřišti neobjeví

Kuchta se v příštích dvou zápasech na hřišti neobjeví
Kuchta se v příštích dvou zápasech na hřišti neobjevíFlashscore
Bývalý útočník Slavie Jan Kuchta nezažívá zrovna nejlepší období v rámci své kariéry. Poté, co se mu splnil vysněný přestup do zahraničí, vše začalo nabírat neurčitý směr.
Reklama
Reklama

V ruské nejvyšší soutěži nastoupil zatím k šesti utkáním, ve kterých vsítil dvě branky. Své statistiky však hned jen tak nerozšíří, jelikož byl v nedělním utkání se Soči vyloučen a jako trest od disciplinární komise nyní dostal stopku na dvě utkání.

Kuchta obdržel červenou kartu v 60. minutě poté, co se po souboji o míč s Rodrigem zvedal a opřel se při tom kolenem o hrudník brazilského hráče. Rodrigo ho vztekle poslal k zemi a dostal červenou kartu taky. Situace vyvolala na hřišti zlou krev, sudí potrestal oba hráče po prozkoumání videa. Zápas skončil remízou 2-2.

Dle mínění zástupců Soči je trest nedostatečný.

"Máme za to, že takové počínání by nemělo být považováno jen za hrubou hru, ale za ohrožení života protihráče. Takovýhle útok může vést k srdeční tamponádě a ohrozit zdraví hráče. Domníváme se, že jednání hráče Lokomotivu vedlo ke zranění našeho fotbalisty. Rodrigovi diagnostikovali zlomeninu žebra," uvedl klub v prohlášení.

Kuchta tak přijde o zápasy proti Nižnímu Novgorodu a vedoucímu Petrohradu.

Kuchta do ruské metropole zamířil 12. ledna letošního roku, ještě před invazí ruských vojsk na Ukrajině.

Zdroj: Sport.cz, .transfermarkt.com