eFotbal

Kuchta ví, co ho v neděli čeká, doufám, že bude profesionál a věřím, že se z červené karty poučil, říká Priske

Kuchta ví, co ho v neděli čeká, doufám, že bude profesionál a věřím, že se z červené karty poučil, říká Priske
Kuchta ví, co ho v neděli čeká, doufám, že bude profesionál a věřím, že se z červené karty poučil, říká PriskeFlashscore
Pětadvacetiletý český reprezentant Jan Kuchta dostal ve středu v MOL Cupu proti Jiskře Domažlice (1:6) volno a v neděli by tak měl mít ve 304. derby slavných "S" spoustu sil.
Reklama
Reklama

Po dlouhém disciplinárním trestu se ve FORTUNA:LIZE celkem rozjel a v dosavadních 589 poskytnutých minutách se střelecky prosadil čtyřikrát a navíc přidal i dvě gólové asistence.

V Edenu, kde toho v minulosti neprožil málo, ho však pravděpodobně bude čekat nejtěžší vystoupení v sezoně. Už jen z toho důvodu, že celá vršovická Fortuna aréna vyjma sektoru hostů půjde proti němu.

Bude bývalý forvard Lokomotivu Moskva letenským realizačním týmem připravován na třaskavý šlágr proti svému někdejšímu chlebodárci nějak speciálně?

"Předpokládám, že Honza Kuchta ví, co ho v neděli čeká. Já zase očekávám, že k tomu přistoupí jako profesionál," prohlásil webem sparta.cz citovaný dánský odborník Brian Priske.

"Všichni víme, že atmosféra v Edenu bude velmi intenzivní a že bude hodně zaměřená konkrétně na Kuchtu. Musí se s tím popasovat nejen jako hráč, ale i jako člověk," pokračoval na adresu ofenzivního hráče, který se dosud v nejvyšší tuzemské soutěži prosadil jednačtyřicetkrát.

Strašákem může být jeho vyloučení hned v prvním kole, kdy neudržel nervy a emoce v nějaké páté minutě nastaveného času a pak za to pykal stopkou na pět zápasů...

"V této sezoně už jednu červenou kartu obdržel a já věřím, že se z toho poučil a že ví, že cokoliv se bude dít na tribunách a kolem něj, musí jít stranou. Jako profesionál se musí soustředit pouze na svůj výkon," uzavřel Priske, jehož tým nyní táhne šňůru 12 duelů bez porážky.

Pro Kuchtu půjde v Edenu o osmý ligový start tohoto ročníku. Do střelecké listiny se zapsal ve všech třech posledních zápasech s Hradcem, Brnem i Pardubicemi a nepochybně by svou produktivní sérii rád prodloužil i na půdě úhlavního nepřítele. 

Šest zástupců slavných "S", u nichž je nejpravděpodobnější, že se ve 304. derby v Edenu budou podílet na gólu?