eFotbal

Kúdela má svého následovníka. Italský útočník vyfasoval desetizápasový flastr za rasismus

Kúdela má svého následovníka. Italský útočník vyfasoval desetizápasový flastr za rasismus
Kúdela má svého následovníka. Italský útočník vyfasoval desetizápasový flastr za rasismusFlashscore
Boj proti rasismu ve fotbale i nadále pokračuje. Zdál se Vám přísný trest ve věci Ondřeje Kúdely? Pak vězte, že byl stejným metrem odsouzen i Michele Marconi, kterému se stal osudným prosincový zápas druhé italské ligy.
Reklama
Reklama

Snaha o nulou toleranci rasismu na fotbalovým trávních vystavila nekompromisní stopku dalšímu hráči. Tentokrát jde o útočníka Michela Marconho z Pisy, který si odnesl deseti zápasový distanc za přečin z prosincového střetu mezi Pisou a Chievem.

 K situaci mělo dojít ve chvíli, kdy měl Marconi prudce reagovat na jeden ze zákroků Joela Obiho, bývalého hráče Interu Milán a někdejšího nigerijského reprezentanta. Nasupený sniper měl Obiho zákrok označit za „vzpouru otrokůL.

 "Když jsem to slyšel, byl jsem několik minut mimo a ptal se sám sebe, jestli jsem to opravdu slyšel," vzpomíná na inkriminovaný moment Obi. "Hrál jsem dál, ale už jsem se nedokázal soustředit. Je neuvěřitelné, že tohle někdo řekne v době, kdy celý svět bojuje proti rasismu," vzpomíná na moment, který mu vystavil psychickou újmu.

 Nechutný bonmot ovšem vyšel momentálně čtvrtého nejlepšího střelce Serie B draho. Desetizápasový distanc bude pro Marconiho dostatečnou výstrahou, aby pochopil, že podobné výlevy na pažit opravdu nepatří.

 Zdroj: ČTK